Kurti: Hašim Tači ne ukida Specijalni sud već spasava sebe

Šef poslaničke grupe tog pokreta Glauk Konjufca optužio je kosovske lidere da stoje iza inicijative o ukidanju Specijalnog suda

  • 11

Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je danas da inicijativa poslanika za ukidanje Specijalnog suda ima za cilj da se ime kosovskog predsednika Hašima Tačija ukloni sa eventualne liste optuženih.

Kosovski poslanici ne odustaju od ideje o ukidanju Specijalnog suda za zločine OVK

- Na Kosovu mnogi političari treba da budu optuženi kao kriminalci za ono što su učinili našem narodu, ali ne kao ratni zločinci - rekao je Kurti, navodi se u preš klipingu Unmik-a.

Specijalni sud za ratne zločine koje je tzv. OVK počinila tokom rata, ne mogu da oslobode Kosovo od korumpiranih političara, smatra Kurti.

Istovremeno, kako prenosi prištinski Telegrafi, šef poslaničke grupe tog pokreta Glauk Konjufca optužio je kosovske lidere - predsednika Hašima Tačija, premijera Ramuša Haradinaja i predsednika kosovske skupštine Kadri Veseljija da stoje iza inicijative o ukidanju Specijalnog suda.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SDG-BG

    31. januar 2018 | 21:50

    Pa vidite kako siptar ipak neda svog tacija kaze da mu sude kao kriminalcu ali ne i za ratni zlocin!!!!????lsti su,nikad ne veruj arnautima!!!

  • Milorad

    31. januar 2018 | 19:19

    Progledali albanci zbog buducnosti. Svje dece isvih gradzana u bill kojoj drzavi. Zlikovce zlikovce treba hapsiti kazniti ioduzeti sve sto su stekli u zlu to be jedino resenje zasigurnost svake drzave

  • Miki

    31. januar 2018 | 21:47

    Vise niste potrebni americi iscrpila je sav novac iz vas jer njih samo to zanima jos CIJA da zavrsi sa bonstilom koja je leglo droge kada sve to zavrse a izgleda da jesu polako pocinju da peru ruke i optuzice siptare da su oni to radili .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA