Vodinelić: Malom ne bih crtala brkove da je Jevrejin ili Rom

On pripada nacionalnoj i političkoj većini. Politička većina može biti ismevana koliko hoćemo, to je sloboda govora", smatra ona

  • 38

Listu "Da oslobodimo Beograd - DS, SDS, Nova, ZEP Zeleni" podržale su tri romske organizacije, ali to neće učiniti javno zbog pretnji koje su stigle njihovim predstavnicima, kaže prva na listi Vesna Rakić Vodinelić.

Mićunović pozvao građane da glasaju za demokratsku opciju i odgovorio na Jankovićev poziv (FOTO)

Ona je dodala da su te romske organizacije odustale od javnog predstavljanja, makon što su im stigle pretnje, navodno od ljudi koji su skupljali sigurne glasove za vladajuću stranku, kada se na društvenim mrežama pojavila fotografija jednog od njihovih lidera.

Te pretnje su, kaže Rakić Vodinelić, "fašistički napad".

Foto: Tanjug/DS

- Ne radi se o incidentima, već o nadiranju fašizma u srpsko društvo - rekla je ona na konferenciji za novinare i pozvala "sva nacionalna veća" da reaguju protiv ovakvih ataka na pojedine romske grupacije.

Na pitanje novinara da li je uvredila Srbe, Jevreje i Rome time što je objavila na tviteru sliku gradonačelnika Beograda Siniše Malog sa brkovima koje je nosio Hitler, ona je rekla da to nikada ne bi uradila da je gradonačelnik Jevrejin ili Rom.

- On pripada nacionalnoj i političkoj većini. Politička većina može biti ismevana koliko hoćemo, to je sloboda govora - smatra ona.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA