Sledeće godine film o najpoznatijem Srbinu svih vremena u srpsko-ruskoj koprodukciji: Brnabić najavila planove u razgovoru sa Lavrovim (FOTO)

Premijerka je u razgovoru najavila konačan završetak radova na Hramu Svetog Save i njegovo svečano otvaranje 2019. godine, kojem će prisustovati i predstavnici Ruske Federacije

  • 0

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim, koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji povodom proslave značajnog jubileja - 180 godina od uspostavljanja srpsko-ruskih diplomatskih odnosa.

Svaki dinar uložen u turizam, nama vrati 1 evro i da svaki gost koji ovde dođe, sutra sa sobom dovede još dva gosta: Brnabić na otvaranju Sajma turizma (FOTO)

Na sastanku je zajednički ocenjeno da je ekonomska saradnja u usponu, naročito u oblasti energetike, a da je neophodno ubuduće staviti akcenat i na projekte koji se tiču infrastrukture, saobraćaja i poljoprivrede.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije, Slobodan Miljević

Predsednica Vlade je još jednom zahvalila ministru Lavrovu na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i podršci koju Ruska Federacija pruža Beogradu u dijalogu sa Prištinom. Šef ruske diplomatije smatra da je neophodno da Priština pristupi punoj implemenatciji Briselskog sporazuma, pre svega formiranju Zajednice srpskih opština.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije, Slobodan Miljević

Premijerka je u razgovoru najavila konačan završetak radova na Hramu Svetog Save i njegovo svečano otvaranje 2019. godine, kojem će prisustovati i predstavnici Ruske Federacije.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije, Slobodan Miljević

Ministar Lavrov je rekao da je emotivno doživeo jutrošnju posetu Hramu Svetog Save, gde je prisustvovao svečanom predstavljanju mozaika u kupoli - poklona Ruske Federacije. Oslikavanjem kupole dat je značajan doprinos u negovanju kulturne baštine i rusko-srpskog prijateljstva, naglasio je šef ruske diplomatije.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije, Slobodan Miljević

Poseban potencijal premijerka Brnabić prepoznala je u saradnji na polju inovacionih tehnologija, nauke i obrazovanja. Ruska Federacija, koja je razvila mrežu tehnoloških parkova, prema rečima premijerke, uzor je našoj zemlji, koja na ovom polju već postiže rezultate.

U oblasti kulturne saradnje, premijerka je najavila čvršću saradnju u oblasti filmske industrije i koprodukciju za snimanje filma o Nikoli Tesli, u narednoj godini.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA