Pacoli se žali na Dačića: Putujem i borim se da dobijem priznanja Kosova, a Ivica ih sruši

Nemamo ni direktan kontakt sa Evropskom unijom, jer smo okruženi Srbijom, Makedonijom i Albanijom, govorio je Pacoli

  • 9

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, na nedavno održanom neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova "zapadnobalkanske šestorke" u Sarajevu, tužakao je šefa srpske diplomatije Ivicu Dačića da mu stalno "podmeće nogu", pišu današnje "Večernje novosti".

Dačić: Srbija ne može da trguje Kosovom i Metohijom zarad ulaska u EU (FOTO)

- Ljudi sa Kosova su mladi, a ne mogu slobodno da putuju. Srbija pravi probleme svaki dan. Putujem i borim se da dobijem priznanja Kosova, a Ivica ih sruši - navode "Novosti" da je Pacoli rekao kolegama, u trenutku kada je Dačić tokom radnog ručka izašao da razgovara s novinarima.

Foto: A. Nalbantjan

Pacoli je, piše list, krenuo da nabraja kako "Srbija blokira Kosovo u slobodnom kretanju robe, da postoji problem i sa Bosnom i Hercegovinom, jer su ljudima sa Kosova potrebne vize".

- Nemamo ni direktan kontakt sa Evropskom unijom, jer smo okruženi Srbijom, Makedonijom i Albanijom - govorio je Pacoli koji je, prema neimenovanim izvorima "Novosti", jedino bio zadovoljan namerama Beograda da gradi auto-put preko Kosova i Metohije do Tirane.

VIDEO: Intervju Bedžeta Pacolija za Telegraf.rs

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA