Mladi zaista mogu da promene svet: Britanski ambasador na Kosovu za Telegraf o budućnosti na Zapadnom Balkanu (FOTO)

Akcenat konferencije je na zajedničkom pronalaženju načina kako da se mladima iz celog regiona omogući da učestvuju u berlinskom procesu, između ostalog i kroz nadgledanje politika

  • 2

U okviru priprema za predstojeći Samit o Zapadnom Balkanu, koji se u julu održava u Londonu kao deo Berlinskog procesa, British Council naredna dva dana u Prištini organizuje "Konferenciju mladih Zapadnog Balkana".

Učešće Prištine na samitu u Sofiji je problem: Rahoj obavestio Borisova o stavu Španije (FOTO)

Akcenat konferencije je na zajedničkom pronalaženju načina kako da se mladima iz celog regiona omogući da učestvuju u Berlinskom procesu, između ostalog i kroz nadgledanje politika - čiji su korisnici.

- Bitno je da se glas mladih čuje i to širom regiona i da se iz njihovog ugla čuje šta je njima važno. Moramo da ih saslušamo u pomognemo im u ostvarenju ciljeva jer mladi zaista mogu da promene svet. Zaista verujem u to. O mladima ne treba da razmišljamo samo kao o ljudima budućnosti. Oni su, pre svega, naša sadašnjost - rekao je za Telegraf.rs Ruajri O' Konel, ambasador Velike Britanije na Kosovu.

Foto: Telegraf

Dodao je da je vrlo bitno čuti glasove mladih iz različitih izvora i čuti njihova najnovija iskustva u radu u lokalnim zajednicama.

Vetar u leđa mladima svakako daje program čiji je naziv "Active Citizens" (aktivni građani).

Foto: Telegraf

- Program "Active citizens", koji finansira vlada Velike Britanije, osmišljen je tako da učesnike osposobi kao aktivne građane, s veštinama i znanjem potrebnim da podstaknu društvene promene u lokalnim zajednicama. Dovoljno je da se izbore za to da se njihova lokalna škola kreči na svake tri godine i već su uspeli, napravili su promenu. A kada se ljudi dalje ujedine, mogu da naprave i bilo koju promenu u svetu - uverena ja Kler Sirs, direktor British Council-a za zapadni Balkan.

Daljinac

(j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG

    26. mart 2018 | 17:27

    Britancu dati caj i kartu za englesku.

  • Перагеније

    26. mart 2018 | 19:04

    "s veštinama i znanjem potrebnim da podstaknu društvene promene u lokalnim zajednicama"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA