≫ 

Hodžaj tvrdi: Ðurić ušao na Kosovo dan pre hapšenja; Kancelarija KiM odgovara: To je laž!

Potpredsednik kosovske vlade je naveo i da policijska akcija nije bila protiv srpske zajednice, već protiv pojedinca

  • 44

Potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj tvrdi da je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić ušao na Kosovo dan pre nego što je uhapšen, prenose danas prištinski mediji.

Albanci zarobili i saslušavali srpske novinare i advokate

- Ðurić je, zapravo, na Kosovo ušao dan ranije, prema poslednjim informacijama koje sam primio, a u međuvremenu je pokušavao da dobije dozvolu za posetu Kosovu. U trenutku kada je njegova kancelarija podnela zahtev, on je veh bio na Kosovu - rekao je Hodžaj televiziji Kljan Kosova, prenosi danas RTK.

Hodžaj je naveo i da policijska akcija nije bila protiv srpske zajednice, već protiv pojedinca koji je, kako tvrdi, "nezakonito ušao na Kosovo" pri čemu mu je, kaže, "namera bila da isprovocira unutrašnju situaciju na Kosovu".

Foto: Tanjug/STR

Prema Hodžajevim rečima, u sporazumu potpisanom u Briselu jasno je navedeno kako i kada se podnose zahtevi za dozvolu za posetu, a tu je, tvrdi Hodžaj, "Ðurić prekršio pravila", preneto je u današnjem UNMIK-ovom pregledu štampe.

Zamenik direktorka Kancelarije za KiM Dušan Kozarev negirao je te tvrdnje.

- Tvrdnja da su Đurić i Selaković na Kosovo i Metohiju ušli dan ranije je laž Envera Hodžaja koji svakim danom novim i novim lažima želi da prikrije i izbegne odgovornost separatista u Prištini za akt terorizma prema golorukim Srbima u Kosovskoj Mitrovici - naveo je Kozarev u saopštenju.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Nema, Envere, opravdanja za sadističko divljanje tvojih i Tačijevih maskiranih terorista i otmičara. Nećeš moći da novim lažima pokriješ nedela svojih terorista koji su puškama i čizmama tukli i gazili nenaoružane Srbe - naveo je on.

Video: Privođenje Marka Đurića

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pera ciganin

    29. mart 2018 | 12:45

    Mogu da lazu i da se pravdaju .postoji pisani dokument i slike koje govore sve ,nema opravdanja.

  • Paja

    29. mart 2018 | 12:39

    Posle svega tesko da ce im neko poverovati vise...

  • Lola

    29. mart 2018 | 12:38

    Oni mogu da tvrde sta hoce samo da opet ispadnu oni zrtve...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA