≫ 

Pred vama su veliki zadaci, da odvratite svakog agresora, znamo šta smo sve prošli: Vučić povodom Dana Vojske Srbije

Vučić je dodao da ćemo imati najopremljenijeg i najmodernijeg vojnika jer je država spremna da uloži više novca

  • 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Andrićevom vencu priredio je prijem povodom Dana Vojske Srbije u zgradi Generalnog sekretarijata, a posle zvaničnog dela obratio se javnosti.

Vučić uputio čestitku vojnicima Srbije: Vaš posao je najvažniji, najteži, ali i najlepši i najsvetiji

- Vojska je najbolji deo našeg društva i najbolji sistem. Ono što danas želim da vam kažem da je pred Vojskom Srbije da bude spremna, obučena i da mora da zna da smo ponosni zbog vašeg profesionalizma. Neće moći da se dogodi kada generalna inspekcija dođe u brigadu da je pola vojnika na poštedi jer ne mogu da prođu test fizičke pripremljenosti, potrebno je više ozbiljnosti i odgovornosti. Želim da vas zamolim da budete još vredniji, angažovaniji i da radite sa više posvećenosti. Vojska mora da bude spremna da odgovori na sve teške izazove - rekao je Vučić i dodao da ćemo imati najopremljenijeg i najmodernijeg vojnika jer smo spremni da uložimo više novca.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Država Srbija trenutno izdvaja 600 miliona evra za vojsku, što je malo u poređenju sa vojskama velikih zemalja, ali, primetio je Vučić, to nije malo novca. Predsednik Srbije je poručio da će se izdvajati i više, jer to sada može da se uradi zbog sprovedene fiskalane stabilizacije i suficita zemlje.

- Naša budućnost biće drugačija, imaćemo najbolje pripemljenog vojnika, ma koliko vremena čekali puške ili jačanje namenske industrije - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

On je naglasio da vojnici moraju biti spremni da odvrate svakog agresora.

- Znamo šta smo prošli u istoriji, a na srpskoj politici je da čuva mir i stabilnost kako vojska ne bi bila upotrebljena, ali mora da bude spremna za svaki izazov, u svakom trenutku, jer samo tako nečemu služi - objasnio je Vučić.

Foto: mod.gov.rs

Vučić je rekao da se danas obeležava najveći vojni praznik, u znak sećanja više od dva veka od Takovskog ustanka, a radi vrednovanja tradicije obeležavanja sećanja na žrtve i učesnike oružanih sukoba.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

- Vojni praznik se obeležava radi učvršćivanja dalje afirmacije principa rodoljublja, antifašizma, antisemitizma, razumevanja i saradnje, uz uvažavanje kulturoloških različitosti zarad buducnosti i mira kako u zemlji, tako i u regionu. Vojska Srbije se predstavlja u dobrom svetlu kako samo ona ume - istakao je srpski predsednik.

Vučić je dodao i da ne možemo a da ne oživimo osećaj zajedništva i odamo počast uz dužno poštovanje, kako hrabrim vojskovođama, tako i vladarima i komandantima.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Prijemu su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, ministri u Vladi, diplomate i drugi uvaženi gosti.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šta reći

    25. april 2018 | 06:00

    Radi ti za tu platu koju daješ vojsci i budi posvećen!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA