≫ 

Dođite u Srbiju! Brnabić pozvala belgijske privrednike da investiraju u našu zemlju (FOTO)

Šarl Mišel je izrazio spremnost da se dodatno ojačajaju odnosi dve države i dodao da ima prostora da se pospeši ekonomska i finansijska saradnja

  • 0

Predsednica vlade Ana Brnabić dočekala je danas ispred Palate Srbije premijera Belgije Šarla Mišela, posle čega su razgovarali o evropskim putu Srbije, regionalnoj stabilnosti, normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i ekonomskoj saradnji dve zemlje.

Belgijski premijer u Srbiji: Na večeri sa Vučićem, sutra sa premijerkom Brnabić

Na zajedničkoj konferenciji za novinare, Ana Brnabić je zahvalila premijeru Belgije na vremenu koje je odvojio za posetu Srbiji kako bi sa njenim zvaničnicima razgovarao o nizu važnih tema, kao i na podršci koju je Belgija pružila Srbiji za otvaranje novih poglavlja u pregovorima sa EU, ali i na tehničkoj podršci za poglavlja 23 i 24.

- Posebno zahvaljujem na želji da ne samo čujete, nego i da razumete našu logiku i to šta se dešava u regionu, važne teme koje doprinose regionalnoj stabilnosti i to šta smo mi uradili na putu evropskih integracija i koja je vizija Srbije za godine pred nama - rekla je Ana Brnabić.

Foto: Vlada Srbije

Ona je dodala da je ekonomska saradnja Srbije i Belgije skromna, da je prošle godine bila nešto iznad 540 miliona evra i da postoji veliki potencijal za dalju saradnju.

Brnabićeva je pozvala premijera Belgije da sa Vladom Srbije i Privrednom komorom Srbije organizuju posetu belgijskih privrednika Srbiji, kao i posetu privrednika Srbije Belgiji.

Mišel je kazao da je Belgija odlučna da igra aktivnu ulogu da se odnosi u regionu bolje razumeju, a sve u cilju stabilnosti.

Foto: Vlada Srbije

- Strateško pitanje EU je na koji način možemo da vidimo odnose sa svim zemljama u regionu a ne samo sa Srbijom i da istovremeno poštujemo istoriju. Ideja je da napravimo napor da bi na sigurnim osnovama obezbedili prosperitet i stabilnost - rekao je Mišel.

On je izrazio spremnost da se dodatno ojačajaju odnosi dve države i dodao da ima prostora da se pospeši ekonomska i finansijska saradnja.

Foto: Vlada Srbije

Posle sastanka sa premijerkom Brnabić, Mišel je razgovarao i sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem.

Foto: Vlada Srbije

Premijer Belgije je sinoć doputovao u dvodnevnu zvaničnu posetu Srbiji.

Foto: Vlada Srbije

Mišel je prvi belgijski zvaničnik tog ranga u Beogradu posle gotovo decenije, a poseta je dogovorena prilikom sastanka predsednika Aleksandra Vučića i premijera Mišela tokom zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku, septembra prošle godine.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA