Kitarović ne zanimaju naše kontramere: Srbija mora odlučiti kako će dalje

Šešelj i Vulin su unutrašnje pitanje Srbije, na njima je da to reše, kaže predsednica Hrvatske

  • 9

Predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da je ne zanima koje će recipročne mere Srbija uvesti Hrvatskoj zbog zabrane ulaska srpskom ministru odbrane, Aleksandru Vulinu, u tu zemlju, već je, kaže, zanima nastavak dijaloga.

Brnabić potvrdila uvođenje kontramera Hrvatskoj

- Ne zanima me koji će biti recipročan odgovor Srbije, zanima me nastavak dijaloga. Srbija mora odlučiti kako će dalje - rekla je Grabar-Kitarović.

Grabar Ktarović je u emisiji Hrvatskog radija "S predsednicom izvan protokola", upitana kako bi ocenila odnose dve zemlje, nakon incidena koje je izazvao lider radikala Vojislav Šešelj u srpskom parlamentu i izjava Vulina, Kitarović kaže da, naravno, ne može biti zadovoljna stanjem odnosa dve zemlje.

- Godinama i mesecima radili smo na poseti Aleksandra Vučića Hrvatskoj i konkretnim merama koje moraju ići u cilju rešavanja otvorenih pitanja - rekla je.

Grabar Kitarović je izrazila zabrinutost nakon pretnje koje je Šešelj uputio, a na koje se, kako kaže, ntko u Srbiji nije osvrnuo, nije ih osudio.

- Naravno, ja sam osudila istup Vojislava Šešelja i komentare, mada mislim da takvi likovi ne treba da vode našu politiku. Šešelj i Vulin su unutrašnje pitanje Srbije, na njima je da to reše. Oni su problem Srbije - rekla je Grabar Kitarović, preneli su hrvatski mediji.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aki

    24. april 2018 | 17:38

    Kad CE hrvati shvatiti da Nas bas briga sta Oni misle dokle bre vise idite u nemacku radite tamo to see hteli u natou ste sta CE vam bill kakvi odnosi say srbijom za sta vam mi trebamo za nista kao I vi nama

  • Mima

    24. april 2018 | 19:06

    Briga nas šta hrvati misle, mi imamo svoju državu i svoje probleme a oni nas ne zanimaju!

  • Horus

    24. april 2018 | 17:14

    G-đa Kitić nema šta da radi pa se bavi Srbijom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA