Kad bi video šta se događa, on bi se odmah vratio u grob! Joška se oglasio na godišnjicu smrti Josipa Broza Tita

Tradicionalno, iz svih krajeva nekadašnje države, Titovi poštovaoci danas će se okupiti u beogradskoj Kući cveća gde je Tito sahranjen.

  • 23

Kada bi Tito došao i video šta se događa odmah bi se vratio u grob, kaže njegov unuk Joška Broz za TV Prva povodom 38. godišnjice Titove smrti.

Jugoslaviju su od vanzemaljaca odbranili "migovi": Tito ne samo da je znao za to, već je situaciju pratio sa lica mesta

- Kad bi se vratio i video šta se događa, on bi se odmah vratio nazad u grob. On ne bi mogao da shvati da je od onakve zemlje ostalo ovo što sad imamo i da je ovakav život sada u odnosu na onaj koji smo nekada imali - kaže Joška Broz.

Smrt Josipa Broza Tita, doživotnog predsednika SFR Jugoslavije i Saveza komunista Jugoslavije, 4. maja 1980. godine je bio prelomni trenutak u istoriji Jugoslavije.

Tada je došlo do smene vlasti sa jednog čoveka na kolektivno rukovodstvo — Predsedništvo SFRJ.

Mnogi istoričari ovaj događaj smatraju za početak raspada Jugoslavije.

Tradicionalno, iz svih krajeva nekadašnje države, Titovi poštovaoci danas će se okupiti u beogradskoj Kući cveća gde je Tito sahranjen.

Video: Pogledajte prvu vest o smrti Josipa Broza Tita

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    4. maj 2018 | 10:14

    U KUCI CVECA JE SAHRANJEN JOSIP BROZ FERDINAD A TITO-MUSTAFA GOLUBIC GENERAL NKVDa i HEROJ SSSRa POCIVA U ALEJI VELIKANA U MOSKVI!!!

  • Mladen Srbin iz Srbije

    4. maj 2018 | 11:13

    Joška, ja da sam na vlasti svo znamenje iz doba Tita bi bilo uništeno a grob mu ne bi bio u Srbiji. Tako da nemoj da se tešiš da ga neko žali. Ja imam 32 godine, dakle nisam osetio nikakve benefite "Lezi lebu da te jedem". Ali nisam ni glup kao ni većina mlađe populacije koja vidi da su Tito i Joka najveći krvnici srpskog naroda. Što ne spomeneš zločine koji su počinjeni iz odmazde posle Drugog svetskog rata? Tita vole neradnici, jer je to bilo vreme radio ne radio svira ti radio. A ja kod privatnika sa dva fakulteta radim preko deset sati dnevno i ne mogu da zaradim da živim srednji život. Luksuz mi ne treba. Komplet familija Broz bi bila iseljena iz Srbije a pominjanje Tita i bilo čega vezano za njega kažnjavalo bi se novčano i prinudnim radom.

  • Mia

    4. maj 2018 | 10:20

    Za sve je bio dobar osim za Srbe.Uništio je Srbiju na više načina,i evo još se borimo sa tim problemima i definitivno se ne možemo oporaviti,mislim,nikada.Ali, mi smo lud narod.Ništa da naučimo i izvučemo pouku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA