≫ 

Bliži se "Mirdita", lete varnice sa obe strane: Stefanović zabranio sliku sa zastavom OVK, Priština najavljuje oštar odgovor (FOTO)

Prištinski mediji su objavili fotografije na kojima pripadnici policije Srbije detaljno kontrolišu autobus u kojem se nalaze umetnici sa Kosova

  • 54

Ministar policije Nebojša Stefanović lično je doneo odluku da skandalozna fotografija, namenjena izložbi u okviru festivala "Mirdita, Dobar dan" u Beogradu, a na kojoj se vidi transparent terorističke OVK, bude vraćena sa adminitrativnog prelaza Merdare.

Potvrđeno! Srbija 25. juna otvara nova poglavlja u pregovorima sa EU

Prištinski mediji su objavili fotografije na kojima pripadnici policije Srbije detaljno kontrolišu autobus u kojem se nalaze umetnici sa Kosova koji bi trebalo da učestvuju na festivalu "Mirdita, Dobar Dan".

Kako je objavljeno nije dozvoljeno da u okviru izložbe u Srbiju uđu slike na kojima se vide zastave Kosova i Albanije i jedna umetnička slika na kojoj je natpis OVK (Oslobodilačka vojska Kosova).

Zamenik kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, Enver Hodžaj je upozorio na "recipročne mere Prištine" zbog ovoga.

- Sramne slike na granici sa Srbijom gde tamošnje vlasti maltretiraju kosovske umetnike koji putuju za Beograd. Pozivamo vlasti u Srbiji da obustave ovakva dela inače će uslediti mere reciprociteta. Kako možemo da govorimo o normalizaciji odnosa kada Srbija blokira umetnike da učestvuju na izložbama - napisao je Hodžaj na Tviteru.

Inače, otvaranje pomenutog festivala zakazano je za večeras. Srpska radikalna stranka najvila je da će se njeni članovi okupiti u 18 sati da bi sprečili održavanje ovog skupa, dok je Liberalno-demokratska partija poručila da će "braniti od ekstremista pravo ljudi da organizuju festival".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ateista senior

    30. maj 2018 | 17:46

    Umetnost ne poznaje granice,politiku,nacije,religije,zati bi trebala da bude dostupna ljudima kojima je do umetnosti.Ko ne voli umetnost,voli nešto drugo,ima uvek mesta za neko interesovanje, politika mnogo zamara.

  • аууу

    30. maj 2018 | 15:21

    што не забране уопште ову изложбу? Немамо ми државу одавно већ...

  • Tina

    30. maj 2018 | 22:31

    Sta ce zastava OVK na slici?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA