Nadam se da ćete razmotriti svoje priznanje Kosova: Vučić sa predsednikom parlamenta Gane (FOTO)

Predsednik Vučić je obavestio gosta iz Gane o poziciji Srbije prema pitanju Kosova i Metohije, kao i o stanju dijaloga između Beograda i Prištine

  • 27

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Parlamenta Republike Gane Arona Majka Okvajea, sa kojim je razgovarao o mogućnostima unapređenja saradnje dveju zemalja, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Srbija zahvalna Gani što će preispitati priznanje Kosova (FOTO)

Dvojica sagovornika su konstatovali da dugogodišnje prijateljstvo, izgrađeno u prošlosti kroz zajedničke aktivnosti u Pokretu nesvrstanih, predstavlja snažnu osnovu za jačanje svih vrsta veza između Srbije i Gane, kao i drugih afričkih zemalja, posebno u oblasti ekonomije, piše u saopštenju.

Okvaje i Vučić - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Oni su se saglasili da odlične mogućnosti postoje u oblasti energetike, poljoprivrede i građevinarstva.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će se nastaviti dobra praksa školovanja studenata iz Gane na univerzitetima u Srbiji, u okviru programa "Svet u Srbiji". On je u isto vreme predložio i saradnju visokoškolskih ustanova dveju zemalja, posebno u oblasti informacionih tehnologija.

Sastanak delegacija Srbije i Gane - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Vučić je obavestio gosta iz Gane o poziciji Srbije prema pitanju Kosova i Metohije, kao i o stanju dijaloga između Beograda i Prištine. On je izrazio nadu da će Gana, kao prijateljska zemlja, razmotriti svoju poziciju prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    31. maj 2018 | 10:10

    konstatovali su da dugogodišnje prijateljstvo, izgrađeno u prošlosti predstavlja snažnu osnovu za jačanje svih vrsta veza između Srbije i Gane.

  • verfa

    31. maj 2018 | 10:07

    Svima je jasno da je KIM u sastavu Srbije

  • Pele

    31. maj 2018 | 10:13

    Srbija sarađuje sa svima, i želi da pomogne bivšim državi ma nesvrstamih da se oporave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA