≫ 

Kosovsko tužilaštvo: Sastanak sa srpskim tužiocem o ubistvu Ivanovića u Prištini - neistina!

Iz kosovskog tužilaštva objašnjavaju da je 24. maja održan okrugli sto regionalnog karaktera, ali u Zagrebu

  • 3

Kosovsko tužilaštvo demantovalo je navode da je srpska republička javna tužiteljka, Zagorka Dolovac, razgovarala sa glavnim kosovskim tužiocem, Aleksandrom Ljumezijem, te da je tema tog razgovora bio i slučaj istrage ubistva Olivera Ivanovića.

Drama na Kosovu! KFOR sprečio samoubilački teroristički napad: Uhapšenima određen pritvor

List Danas prethodno je, pozivajući se na visoke diplomatske izvor sa KiM-a, javio i da je ovom sastanku posredovao američki državni tužilac, Džef Sešns, da je sastanak održan u Prištini i "u četiri oka".

Međutim, iz kosovskog tužilaštva objašnjavaju da je 24. maja održan okrugli sto regionalnog karaktera, ali u Zagrebu, a kojem su prisustvovali, kako se navodi, osim Sešna, i glavni tužioci i direktori policija iz regiona – Albanije, BiH, Hrvatske, sa Kosova, iz Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Zagorka Dolovac - Foto: Tanjug/Marko Đoković

Održana je, ističu, i večera koju je organizovao domaćin, te da su na večeri "za jednim stolom učestvovali svi glavni gosti".

- Bilo je razgovora među učesnicima tom prilikom, ali ni u kom slučaju u formi i o temama kako su mediji izvestili  -navodi se u saopštenju i dodaje:

- Američki advokat Džef Sešn nije posredovao ni jednom sastanku ove vrste i zaista, sastanak – o kojem je izvešteno – nije se dogodio. Shodno tome, pošto takvog sastanka nije bilo, naravno nije bilo ni razgovora o bilo kom konkretnom pitanju. Dakle, vest da je navodno održan sastanak i da se navodno razgovaralo o ubistvu srpskog političara Ivanovića je neistinita - navodi se.

VIDEO: Ko je bio Oliver Ivanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    9. jun 2018 | 10:14

    Normalno da sastanka nije bilo! Šiptari o ovoj temi i nemaju sta da kazu,kao i za SZO,a to je da ih te stvari ne interesuju???

  • Metak

    9. jun 2018 | 13:56

    Na kraju, naši će pristati na činjenicu da se Oliver sam ubio!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA