≫ 

Blokade ugrožavaju prava građana, u kolonama zarobljene bebe, stari i bolesni: Mihajlović osudila proteste zbog cena goriva

- Vlada Srbije i resorna ministarstva energetike i finansija analiziraju stanje na tržištu goriva i traže način kako da odgovore na poslednja poskupljenja - rekla je Zorana Mihajlović

  • 12

- Način na koji jedan broj građana protestuje zbog cene goriva, blokadom saobraćajnica i auto-puta, ugožavajući bezbednost i slobodu kretanja svih drugih građana, nedopustiv je i za svaku osudu - smatra potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Gospodo, vi koji kritikujete, moje pevanje je pomoglo: Dačić o napadima opozicije i propuštenim šansama za Kosovo

- Blokade automobila u kojima su bebe, deca i starci, naročito na velikim vrućinama, ugožavaju živote naših građana i to nema nikakve veze s protestima građana zbog cene goriva, već sa uvođenjem haosa u našu zemlju - naglašava ministarka.

Ona je dodala da Vlada Srbije i resorna ministarstva energetike i finansija svakako analiziraju stanje na tržištu goriva i traže način kako da odgovore na poslednja poskupljenja.

- Da li je cena derivata visoka i da li će akcize biti smanjene to će reći nadležna ministarstva, ali ono što ja mogu da kažem je da niko nema pravo da blokira ulice i saobraćaj jer tako ugrožava sve ostale građane - ističe ona.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Potpredsdnica Vlade dodaje da zato, osim načina kako da smanji cenu goriva u Srbiji čime bi se očuvao životni standard građana, Vlada Srbije mora da pronađe način kako da spreči sve neodgovorne pojedince i grupe da pod izgovorom protesta blokadom saobraćajnica ugrožavaju osnovna prava građana i nanose im štetu.

- Svako u Srbiji može slobodno da izrazi svoj stav i protest, ali niko ne sme protestima da ugrožava prava i nanosi štetu drugim građanima - kaže Mihajlović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    11. jun 2018 | 13:01

    Smanjite te astronomske plate koje imate,smanjite akcize i eto resenja,rebalansa kako vi volite da kazete kad filozofirate! Dok se ti vozis drzavnim benzinom i jedes kavijar,ja se vozim biciklom i jedem pastetu!

  • Vlado

    11. jun 2018 | 10:48

    Svi mozemo da blokiramo ulice Jel cene goriva su nenormalno visoke Lako je gospodji ministarki da se izjasnjava kad se vozi u sluzbenom autu.nek pitaju obicne gradjane kako im je

  • Ana

    11. jun 2018 | 10:55

    Pa sta da radimo kada nemamo druge mogucnosti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA