≫ 

Državni vrh danas na vojnoj vežbi u Kraljevu: Vojska Srbije i MUP u "Zajedničkom udaru 2018."

Reč je o vežbi na kojoj učestvuju pripadnici Specijalne brigade Kopnene vojske, jedinice Vojne policije Vojske Srbije, bataljona Vojne policije specijalne namene "Kobre" i snaga za podršku iz vazduhoplovnih brigada RV i PVO, u sadejstvu sa pripadnicima Žandarmerije, SAJ, Helikopterske jedinice, Policijske brigade i Interventne jedinice policije

  • 36

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas zajedničkoj vežbi Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova "Zajednički udar 2018", na Atletskom stadionu u Kraljevu, saopštila je predsednikova Služba za saradnju sa medijima.

Vojska Srbije jedina je armija na svetu koja u istom danu vežba i sa Amerikancima i sa Rusima (FOTO)

Vežbi "Zajednički udar 2018" prisustvovaće i predsednica Vlade Ana Brnabić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i ministri unutrašnjih poslova i odbrane, Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Reč je o vežbi na kojoj učestvuju pripadnici Specijalne brigade Kopnene vojske, jedinice Vojne policije Vojske Srbije, bataljona Vojne policije specijalne namene "Kobre" i snaga za podršku iz vazduhoplovnih brigada RV i PVO, u sadejstvu sa pripadnicima Žandarmerije, SAJ, Helikopterske jedinice, Policijske brigade i Interventne jedinice policije, navelo je Ministarstvo odbrane.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Tokom realizacije pokazne taktičke vežbe, u okviru više radnih tačaka, biće prikazano rešavanje talačke situacije u objektima, motornim vozilima i neutralisanje terorističke grupe u zaposednutim objektima.

Cilj vežbe je da se snage za reagovanje Vojske Srbije i jedinica za reagovanje Ministarstva unutrašnjih poslova zajednički osposobe i uvežbaju da planiraju, organizuju i realizuju protivteroristička dejstva.

Vojnik u akciji Printskrin: Youtube/RTS emisija Dozvolite - Zvanični kanal

Nakon vežbe, uslediće i prikaz pešadijskog ešalona snaga za reagovanje Vojske Srbije, koji je opremljen naoružanjem i vojnom opremom po "Projektu 1500", kao i vojna svečanost polaganja vojničke zakletve vojnika na služenju vojnog roka generacije "jun 2018".

VIDEO: Putinovi i srpski specijalci oslobodili taoce

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ss

    27. jun 2018 | 11:55

    Srbija moze mirno da spava ima ko da je cuva

  • Mita

    27. jun 2018 | 09:22

    Vazno je da nase odbrambene snage budu spremne da u svakom trenutku odgovore na izazove.

  • Radovan

    27. jun 2018 | 08:48

    Ovo ce biti lep dogadjaj za sve Kraljevcane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA