Noć za nama je bila teška, ali građani ne treba da brinu: Gradski čelnici obišli naselja pogođena poplavama (FOTO) (VIDEO)

- Noć za nama je bila teška, ali građani ne treba da brinu, tokom noći su ekipe bile na terenu i situacija je pod kontrolom - rekao je gradonačelnik Radojičić

  • 27

Delove Beograda u kojima je zbog obilne kiše koja je padala čitav dan i dobar deo noći bilo i poplavljenih kuća, obišao je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je najavio pomoć i da će komisije izaći na teren i što pre krenuti u sanaciju posledica nepogode.

Stefanović zbog obilnih padavina u Obrenovcu, u Stepojevcu evakuacija, Vesić angažovao sve gradske ekipe

- Obišli smo danas Kijevo i 20 kuća koje su bile poplavljene, razgovarali sa građanima i upoznali ih sa time da će uskoro izaći komisije koje će sagledati stanje i utvrditi šta je potrebnio uraditi - rekao je Radojičić novinarima, koji je taj deo grada obišao zajedno sa zamenikom Goranom Vesićem i saradnicima.

VIDEO: Obrenovac pod vodom, obilne kiše paralisale naselje

On je rekao kako je noć za nama bila teška, a da je u pojedinim delovima grada palo je i 60 litara po kvadratnom metru i poručio građanima da ne treba da brinu, da su i tokom noći ekipe bile na terenu i da je situacija pod kontrolom.

Naveo je i da su tokom noći zasedali opštinski štabovi, da su ekipe obilazile kritična mesta, da se to radi i tokom današnjeg dana i da će se napraviti planovi sanacije štete koja je nastala.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako je rekao i vreme se prolepšalo tako da će se odmah i krenuti u potrebne radove, i poručio građanima da su sa njima, u svemu ovome zajedno i da će zajdeno i rešavati probleme.

On je istakao da mu je bilo veoma drago, i da mu je to i dalo optimizam, što su građani u razgovoru racionalno sagledali problem i ponovio da se u dogovoru sa njima pravi plan kako će se raditi.

VIDEO: Potop u Beogradu: Voda kulja i iz šahti za kanalizaciju

- Mogu da budem ponosan kako su ljudi u ovom teškom trenutku reagovali, kako su naši timovi radili...jasno je da ćemo svi zajedno sve probleme rešiti -rekao je gradonačelnik Beograda koji će danas obići i druga mesta koja su pretrpela štete od poplava, Obrenovac, Barajevo, Grocku...ali nije hteo i da ga prate mediji.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić ocenio je da je bila "burna noć", da je opštinski štab za vanredne situacije i juče radio, da će nastaviti i danas kada će se oformiti komisija koja će odmah izaći na teren i napraviti procenu štete i plan rada.

Gradski čelnici su danas obišli i Umčare u opštini Grocka, gde su vremenske nepogode nanele mnogo štete stanovništvu ovog naselja, a zamenik gradonačelnika, Goran Vesić, najavio je da će se sa saniranjem štete odmah krenuti.

Nažalost, nepogoda je nanela mnogo štete naseljima u opštini Grocka. Mi ćemo učiniti sve da svi građani budu bezbedni i da se šteta što pre sanira - naveo je on.

VIDEO: Pljuskovi potopili Beograd

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taki

    30. jun 2018 | 13:54

    Noc je bila teska ali i kad imas s kim imas i kako da resis problem.

  • Maja

    30. jun 2018 | 13:52

    Dobro je da se vreme konačno stabilizovalo tako da se može krenuti u sanaciju štete.

  • Vuk

    30. jun 2018 | 11:38

    Pohvale za gradonacelnika koji je odmah obisao poplavljena mesta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA