Napadi na Srbe na Kosovu su dobro organizovani i politički motivisani: Ko stoji iza svega toga?

- Niko od predstavnika Albanaca do sada nije odgovorao za zločine, ubistva i kidnapovanja na Kosovu - rekao je Marko Đurić

  • 32

Napadi na Srbe na KiM nisu slučajni i bez političkih motiva, a iza svega toga stoji politika koja ima za cilj da zastraši Srbe na Kosovu i Metohiji, rekao je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Zašto se krije ko je sve povukao priznanje Kosova? Strahovitnim pritiscima lobisti pokušavaju da utiču u korist Albanaca (VIDEO)

- Decenijama svi znamo da napadi na Srbe nisu nenamerni, kao što znamo da iza njih stoji politička kuhinja koja ima za cilj da Srbe na KiM zastraši, jer bi pojedini politički krugovi koji su vodili rat protiv naše zemlje najviše voleli da Srba na KiM nema - poručio je Ðurić povodom napad na mladića srpske nacionalnosti u Prilužju.

Ðurić je novinarima rekao da sada, kada se vode pregovori, isti ti žele da kroz pritisak na Srbe i iživljavanje nad onima koji su nenaoružani, pošalju poruku kako će se ponašati prema Srbima, ukoliko im naša zemlja ne bude činila političke ustupke.

Direktor vladine Kancelarije za KiM ukazao je da nije prestala obaveza međunarodnih snaga da osiguraju red i mir na KiM.

- Politička klima na kojoj se napadi dešavaju isključivo je odgovornost Albanaca. Ničija deca na KiM ne bi trebalo da budu manje sigurna zbog političkih ili u ovom slučaju ekstremističkih razloga - rekao je Ðurić.

Napadi na Srbe na Kosovu politički motivisani-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je naglasio da se o normalnom životu može govoriti samo ukoliko su deca svih nacionalnosti sigurna.

Povodom informacije da je više od 200 Srba iz Ðakovice na spisku optuženh za navodne ratne zločin protiv civilnog stanovništva na teritoriji te opštine, Ðurić je rekao da, pre svega, niko od predstavnika Albanaca nije odgovorao za zločine, ubistva i kidnapovanja.

- Svi ti ljudi govore da treba da se procesuiraju zločini druge strane. Naravno da svi zločini treba da se procesuiraju, ali prvo treba stati pred ogledalo i počistiti svoje dvorište -poručio je Ðurić.

Taj spisak je navodno kosovskom Specijalnom tužilaštvu prosledila civilna organizacija iz Ðakovice pod nazivom "Grupa civilnog društva za prikupljanje dokaza o ratnim zlocinima i pripremanju krivičnih prijava protiv srpskih kriminalaca tokom rata...".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tea

    7. jul 2018 | 02:08

    Bio bi red da medjunarodna zajednica pocne da reaguje na ove napade na Srbe,a ne samo da gledaju sa strane!Kako ih nije sramota!

  • Bane

    7. jul 2018 | 19:02

    Mislim da Brisel sve to vidi i da ce na kraju reagovati.

  • Katarina

    6. jul 2018 | 13:56

    Jedini odgovorni za sve napade na Srbe su Albanci i niko drugi i jedini su oni ti koji trebaju da odgovaraju za svaki napad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA