≫ 

Incidenti su učestali, srpske vlasti strahuju da će ih biti još: Brnabić i Merkel razgovarale nasamo u Londonu o situaciji na Kosovu

Merkelova je posle izlaganja na panelu u Londonu nasamo razgovarala sa premijerkom Srbije

  • 25

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovala je u Londonu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o poslednjem incidentu na Kosovu, kada su specijalci kosovske policije uhapsili Srbe.

Kosovsko tužilaštvo otkrilo zašto su pustili petoricu uhapšenih Srba

Predsednica vlade skrenula je pažnu Angeli Merkel na akcije poput ove poslednje, u kojoj su bez ikakvog razloga uhapšena pa puštena petorica Srba. Naglasila je da je takvih incidenata sve više i da vlast u Beogradu strahuje da će biti sve učestaliji, kaže izvor za Blic.

Ističe da je premijerka rekla da svaki, i najmanji incident, ugrožava dijalog Beograda i Prištine.

Merkel je nešto ranije, nakon izlaganja Brnabićeve na panelu u Lankester Hausu u Londonu, gde je samit održan, prišla našoj premijerki i srdačno se sa njom pozdravila, piše Blic pozivajući se na neimenovani zivor.

Kancelarka Merkel je pozvala Brnabić da zajedno prošetaju do mesta gde je princ Čarls priredio prijem-Foto: Vlada Republike Srbije

Kancelarka Merkel je pozvala predsednicu Vlade Srbije da zajedno prošetaju do mesta gde je princ Čarls priredio prijem za učesnike samita.

Njima dvema se pridružila i Tereza Mej, pa je Ana Brnabić na prijem došla u društvu dve najuticajnije premijerke sveta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fudbaler

    13. jul 2018 | 17:17

    EU i Savet Bezbednosti UN nijednog trenutka nisu opomenule vlast u Prištini, niti su hteli da zydaju bilo kakvo upozorenje vezano za Prištinu.

  • sanja

    12. jul 2018 | 10:26

    Evidentno je da Albanci nemaju nameru da prestanu sa provokacijama i pritiscima.

  • Mirko

    12. jul 2018 | 11:47

    Vlada i predsednik Vucic pokušavaju na se načine da zaštite naš narod na KiM, ali sve navodi na zaključak da je vrhovni"zapovednik" za sve što se dešava u našoj južnoj pokrajini lično Tramp a tu nam ni Merkelova ne može pomoći.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA