30 tačaka novog programa Saveza za Srbiju

Savez za Srbiju, kako piše Nedeljnik, ušao je u završnu fazu formiranja, pa su tako utvrđeni strateški pravci delovanja

  • 18

Opozicioni Savez sa Srbiju odredio je 30 tačaka programa među kojima su protivljenje referendumu za rešenje pitanja Kosova i dobijanju stolice u Ujedinjenim nacijama, kao i stvaranje uslova za fer i poštene izbore, prenosi danas "Nedeljnik".

Mirković: Iza vašeg šefa ostao je dug, smeta vam ono što niste sposobni da uradite

Savez za Srbiju, kako piše list, ušao je u završnu fazu formiranja, pa su tako utvrđeni strateški pravci delovanja.

Prema navodima lista utvrdjeno je da će se Savez zalagati za izgradnju demokratskog, uređenog i pravednog društva i vladavine prava po najvišim evropskim standardima.

Savez će se zalagati za zabranu unošenja mobilnih telefona na svim biračkim mestima, za novi Zakon o radu, ukidanje sistema javnih izvršitelja i za uvođenje specijalnog tužioca za visoku korupciju po rumunskom modelu.

Osim toga Savez će imati za cilj i vraćanje "protivustavno otetih" penzija građanima, uz nadoknadu svih prethodnih umanjenja, lustraciju svih koji su zloupotrebili javne funkcije i državne resurse.

U Skupštini grada Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nedeljnik prenosi da je jedna od tačaka programa i hitno donošenje zakona o poreklu imovine, koji će se primenjivati na sve javne funkcionere od 1990. do danas.

Tačke tog programa su i partnerstvo države i domaće poljoprivrede, kao i to da žene i muškarci budu jednako plaćeni za isti posao i zaštita od daljeg zagađivanja medijskog prostora rijaliti programima.

Savez, koji je otvoren za nove članove, čine Demokratska stranka, Narodna stranka, Levica Srbije, Zdrava Srbija, Zajedno za Srbiju, Pokret za preokret, Sindikat Sloga.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tiki

    26. jul 2018 | 20:29

    Hahahah jel se ovi to sale?

  • tane

    26. jul 2018 | 12:52

    NJihov program nema nikakvu budućnost,jer ni savez nema budćnost.

  • Циле

    26. jul 2018 | 11:30

    Могу они да пишу било шта, њима више нико од народа ништа не верује.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA