Savez za Srbiju nije desničarski, ali svi imaju pravo na svoj utisak: Vuk Jeremić o novooformljenom savezu

- Ako ste za teritorijalnu celovitost svoje zemlje i zaštitu svojih sunarodnika u regionu i vladavinu prava i evropski poredak u vašoj zemlji, ja ne bih to nazvao desničarskim programom, ali dozvoljavam svakome da napravi svoj utisak - rekao je Jeremić

  • 13

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da ne bi program Saveza za Srbiju u kom je i njegova stranka nazvao desničarskim, ali da dozvoljava svakome da ima svoj utisak.

Stefanović isprozivao Đilasa i njegov Savez za Srbiju: To je "fotelja koalicija", protiv rijalitija je čovek koji je prvi doveo Velikog brata u Srbiju

- Ako ste za teritorijalnu celovitost svoje zemlje i zaštitu svojih sunarodnika u regionu i vladavinu prava i evropski poredak u vašoj zemlji, ja ne bih to nazvao desničarskim programom, ali dozvoljavam svakome da napravi svoj utisak - rekao je Jeremić novinarima u Beogradu upitan da prokomentariše ocene da je nedavno objavljeni program Saveza za Srbiju desno orijentisan.

On je kazao da je poštovanje ljudskih i građanskih prava, vladavina prava i uvođenje jedne vrste poretka koje bi odgovarale modernom evropskom poretku tačka broj dva Saveza za Srbiju, ali da u savezu postoji i jasna briga za nacionalne interese i zaštitu prava onih koji žive van granica Srbije.

Jeremić je naveo i da su u nekim delovima u regionu prava onih koji žive van Srbije izuzetno ugrožena.

- Crna Gora je mesto gde su najugroženija ljudska prava jednoj etničkoj grupaciji u celoj Evropi, mislim na Srbe u Crnoj Gori - rekao je Jeremić.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • daca

    29. jul 2018 | 12:16

    Do prvog problema onda ce se raspasti u delove

  • Istina boli 01

    29. jul 2018 | 12:53

    Delovanje stranke ili saveza u okviru zakona je normalno za demokratiju,pozitivnost ocenjuje narod,vlast ne treba da se plaši ako radi bolje.

  • Danilo

    29. jul 2018 | 13:00

    Cemu se oni nadaju i ako opstanu zajedno do izbora. Oni misle ako su u novoj koaliciji da to brise sve sto su ucinili u proslosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA