≫ 

Pacoli se na Tviteru pohvalio poklonima koje je dobio od Ugljanina (FOTO)

Ugljanin je u julu pozvao Pacolija u Novi Pazar da prisustvuje svečanoj sednici BNV, ali do te posete nije došlo, jer Beograd nije odobrio zahtev Pacolija da poseti Novi Pazar

  • 31

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli objavio je na svom Tviter nalogu da je zadovoljan razgovorom sa Sulejmanom Ugljaninom o položaju bošnjačke zajednice u Srbiji.

Ugljanin posetio Pacolija: Došao u Prištinu, pa zajedno poslali poruku Bošnjacima

- Imao sam dobar razgovor sa Sulejmanom Ugljaninom, predsednikom Bošnjačkog nacionalnog veća o situaciji bošnjačke zajednice u Srbiji i potrebe Beograda da poštuje manjinska prava i sprovede ključne evropske standarde i konvencije - napisao je Pacoli i objavio fotografije, na kojima se vidi šta mu je delegacija BNV poklonila.

Kosovo će, kaže, "biti glasno po tom pitanju".

Ugljanin je u julu pozvao Pacolija u Novi Pazar da prisustvuje svečanoj sednici BNV, ali do te posete nije došlo, jer Beograd nije odobrio zahtev Pacolija da poseti Novi Pazar.

Predsednica vlade Ana Brnabić ga je tada opomenula da je izašao iz ovlašćenja predsednika nacionalnog veća jedne manjinske zajednice.

VIDEO: Kosovo u 21. veku - Albanci KAMENOVALI Srbe koji slave slavu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA