Đurić odbrusio sveštenstvu u politici: Niko nema monopol nad crkvom, Srbiju čeka izuzetno teška i složena borba

On je dodao da i u Srbiji ima onih koji smatraju da naša zemlja ne treba ništa da dobije u teritorijalnom smislu na KiM, te da je sve je više onih koji napadajući ideju razgraničenja

  • 44

Srbiju očekuje velika borba za ostvarivanje svojih interesa na Kosovu i Metohiji, kaže direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić i ukazuje da će ta borba biti "izuzetno teška i složena".

Vučić o rešenju statusa Kosova: Preuzeo bih odgovornost sam, ali mi ne dozvoljava ustav! Građani će doneti odluku na jasno pitanje (FOTO) (VIDEO)

- Sa jedne strane imate deo međunarodne zajednice koja smatra da Srbija ne treba ništa da dobije na KiM u teritorijalnom i političkom smislu, jer smatraju da je to pitanje zaokruženo već 2008. godine, kada su oni u našoj južnoj pokrajini priznali i dali nezavisnost - rekao je Ðurić za TV Prva.

On je dodao da i u Srbiji ima onih koji smatraju da naša zemlja ne treba ništa da dobije u teritorijalnom smislu na KiM, te da je sve je više onih koji napadajući ideju razgraničenja.

- Pojedinci u Srbiji zauzimaju isti stav kakav možete da čujete od Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja, koji iz dana u dan ponavljaju da razgraničenje i mogućnost da Srbija vrati sever KiM vodi novom ratu - rekao je šef Kancelarije za KiM.

On kaže da su i pojedina sveštena lica "uzela sebi za pravo da se umešaju u politiku" i dodaje da lično smatra da kao što niko nema monopol nad državom, niko nema monopol nad crkvom.

Sava Janjić progovorio o posledicama dijaloga Beograda i Prištine Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Nijedan pojedinac ne može da kaže da predstavlja crkvu, a ponajmanje da je zloupotrebljava u političke svrhe i to na isti način i na istim linijama na kojima to čine ljudi koji smatraju da celo KiM treba da bude nezavisno -istakao je on.

Upitan o čemu će predsednik Srbije govoriti na današnjoj konferenciji za novinare, Ðurić je naveo da će Vučić u obraćanju domaćoj i međunarodnoj javnosti izneti ''obrise''onoga što će Srbija kao država raditi narednih meseci.

On je naglasio da Srbiju očekuje mnogo razgovora i borbi u narednom periodu, a najapsurdnijim u ovom trenutku ocenio je to što, kaže, nema izvinjenja od onih koji su tvrdili da postoji krvavi dogovor između srpskih vlasti i Alabanaca da se izvrši zločin nad srpskim narodom na KiM.

- Videli smo da je to bila još jedna u nizu laži koju su ponavljali i neki tzv. opozicioni lideri poput Jankovića, Ðilasa, Jeremića, kao i pojedinci koji uzimaju za pravo da se predstavljaju kao predstavnici crkve. Umesto izvinjenja imamo nastavak svakodnevne kampanje laži i toga će biti sve više - primetio je Ðurić.

Kako je rekao, Srbiju očekuje teška borba na međunarodnom planu sa onima koji su za nezavisnost Kosova, ali i sa pojedincima u Srbiji koji, kaže, žele da naša država ne dobije ništa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CQ

    7. avgust 2018 | 14:29

    Crkva vernicima,a politika rešavanju problema države i naroda.

  • Mirkan

    7. avgust 2018 | 15:59

    Đurić najbolje zna kako je tamo,kvazi dušebrižnici nek ne smetaju.

  • Mita

    7. avgust 2018 | 19:54

    Zloupotreba crvke u politicke svrhe, kao sto to cini Sava Janjic je nedopustiva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA