≫ 

Tači nastavlja udar na jug Srbije! Nema podele Kosova, može samo potpuno pripajanje "Preševske doline"

- Ja sam opredeljen da postignemo sporazum i nakon zahteva predstavnika Preševske doline predložio sam korekciju granice sa Srbijom, kao jedine mogućnosti za legitimisanje zahteva (Preševske) doline - naveo je Tači

  • 51

KFOR izvodi vežbe, konvoj vozila prolazi kroz KosovoPredsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači na konferenciji za medije je izjavio da neće biti podele Kosova niti autonomije za Srb, već korigovanje granice koja podrazumeva samo to da se Preševska dolina pripoji Kosovu.

Nacrt statuta ZSO ispred Vučića i Tačija na sledećem sastanku

- Mi treba da učinimo maksimalne napore da na kraju postignemo završni mirovni sporazum. Ja sam opredeljen da postignemo sporazum i nakon zahteva predstavnika Preševske doline predložio sam korekciju granice sa Srbijom, kao jedine mogućnosti za legitimisanje zahteva (Preševske) doline. To podrazumeva ne podelu Kosova, ne autonomiji za Srbe - kazao je Tači.

Po njegovim rečima, korekcija granica podrazumeva potpuno pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđa Kosovu i to treba da bude transparentan i miran proces između Srbije i Kosova.

Printskrin: google.maps

- Korekcija granice predviđa potpuno pripajanje Preševa, Medveđa i Bujanovca Kosovu. To bi bio transparentan i odgovoran, mirovan proces između Kosova i Srbije. Ako se obe strane slože sa tim, niko neće moći da se tome usprotivi. Ako je potrebno, Kosovo će izmeniti i svoj Ustav u slučaju pripajanja Preševske doline - objasnio je predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači.

Ponovio je da će Kosovo izvršiti obavezu u odnosu na sporazum o Zajednici opština sa srpskom većinom "uz poštovanje Ustava i sporazuma iz Brisela".

Zahtev albanskih predstavnika Medveđe, Preševa i Bujanovca da se pripoje Kosovu biće predstavljen u Briselu i korekcija granica sa Srbijom je jedino rešenje – ponovio je Tači.

Hašim Tači je dan ranije najavio i referendum po pitanju „korekcije granica“.

VIDEO: KFOR izvodi vežbe, konvoj vozila prolazi kroz Kosovo

VIDEO: Život Srba na Kosovu - Albanci ih KAMENOVALI jer slave slavu

(Telegraf.rs / Beta / Kossev)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    8. avgust 2018 | 18:56

    Pripojiti se nece, jer je Kosovo srpsko.

  • jasminajo

    8. avgust 2018 | 17:05

    Nisu ispunili jedinu obavezu koju su imali a imaju obraza da traze još! Traže Medveđu u kojoj ima oko 20% Alnanaca! Da li ćemo nekada čuti neku pametnu izjavu gospodina Tačija!

  • Milan Savić

    8. avgust 2018 | 22:09

    Smanjite mu dozu,počeo je da flešira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA