Mi nećemo nikada zaboraviti ni Ðura ni Ranka: Dve decenije od nestanka novinara na Kosovu

Apelujemo na pravosuđe privremenih institucija samouprave u Prištini i na međunarodne organizacije na Kosovu i Metohiji da ne zatvaraju oči pred sramnim stranicama istorije

  • 44

Povodom daanšnje 20. godišnjice od otmice novinara Radio Prištine Ðura Slavuja i Ranka Peranića, koji su nestali tokom obavljanja novinarskog zadatka u okolini Orahovca, direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić apelovao je na pravosuđe privremenih institucija u Prištini i međunarodne organizacije na KiM da ne zatvaraju oči pred sramnim stranicama istorije.

Supruga Olivera Ivanovića otkrila kako se njihov sin suočio sa gubitkom oca: Postavio mi je samo jedno direktno pitanje

Međunarodno pravosuđe na Kosovu i Metohiji nije uspelo da za sve ove godine pronađe odgovorne za ovaj zločin ili makar rasvetli sudbinu dvojice srpskih novinara, kaže Ðurić i ističe:

- Otvorene rane nečinjenja i nepravde vrebaju iz prošlosti i velika su prepreka trajnom miru i uspostavljanju međunacionalnog poverenja na Kosovu i Metohiji, i zato smo svi zajedno dužni da iz godine u godinu, bez odustajanja i jednako glasno, nastavimo da insistiramo na istini i pravdi.

Marko Đurić - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Činjenica, kako kaže, da ekstremisti svake godine lome spomen-ploču koju kolege novinari postavljaju na mestu njihove otmice svedoči da ideologija zla i dalje živi na Kosovu i Metohiji i da je tamošnje društvo daleko od stvaranja kulture poštovanja za nevine žrtve.

- Apelujemo na pravosuđe privremenih institucija samouprave u Prištini i na međunarodne organizacije na Kosovu i Metohiji da ne zatvaraju oči pred sramnim stranicama istorije, i da u ime čovečnosti i budućnosti ovaj i mnoge druge nerasvetljene slučajeve otmica i ubistava građana prestanu da zanemaruju i zataškavaju, jer mi svakako nećemo nikada zaboraviti ni Ðura ni Ranka - poručio je Ðurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    21. avgust 2018 | 10:38

    Svojim telima ste se žrtvovali za profesiju... Slava vam junaci!

  • Laza

    21. avgust 2018 | 11:20

    Mnogo neresenih slucajeva koje ne mozemo zaboraviti a koje medjunarodna zajednica ne zeli da rasvetli.

  • Ур Нино сар Сербуле

    21. avgust 2018 | 10:35

    Још један доказ да институције у Приштини нису и неће никада пронаћи ни једног убицу Срба .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA