Paklen plan opozicije na Kosovu: Samo zbog Tačija raspisuju vanrednu sednicu 3 dana pred nastavak dijaloga u Briselu

- Ovu rezoluciju ćemo poslati našim međunarodnim prijateljima, koji su pomogli državi Kosovo da dostigne tačku u kojoj je sada, o jasnoj volji građana Kosova da nisu spremni da pregovaraju o teritoriji Republike Kosovo - naveo je Hoti

  • 43

Kosovska opozicija podnela je zahtev za održavanje vanredne sednice parlamenta 4. septembra, kaže šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti.

Opozicija udara jako na Hašima Tačija: Hoće da mu zabrane da pregovara o "teritorijalnom integritetu Kosova" sa Beogradom

Kako navodi RTK2, očekuje se da će na ovoj sednici biti usvojena rezolucija kojom će kosovskom predsedniku Hačimu Tačiju biti zabranjeno da pregovara sa Beogradom o teritoriji.

Hoti tvrdi da je više od 80 poslanika spremno da glasa za rezoluciju na sednici, koja će biti održana tri dana pre najavljenog nastavka dijaloga u Briselu.

- Ovu rezoluciju ćemo poslati našim međunarodnim prijateljima, koji su pomogli državi Kosovo da dostigne tačku u kojoj je sada, o jasnoj volji građana Kosova da nisu spremni da pregovaraju o teritoriji Republike Kosovo - naveo je Hoti na svom nalogu na Fejsbuku, na kojem je objavio i zahtev za održavanje vanredne sednice.

Prištinska Koha ranije danas je objavila da će se dve članice vladajuće koalicije, Alijansa za budućnost Kosova premijera Ramuša Haradinaja i Nisma Fatmira Ljimaja pridružiti opoziciji u zahtevu za sazivanje sednice parlamenta na kojoj bi bila doneta rezolucija kojom bi se Tačiju zabranilo da sa Beogradom pregovara o "teritorijalnom integritetu Kosova".

Predsedavajući kosovskog parlamenta Kadri Veselji, koji je i predsednik najuticajnije vladajuće DPK, kritikovao je juče opoziciju zbog takvog zahteva, ocenivši ga apsurdnim i nepotrebnim.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Van

    30. avgust 2018 | 10:19

    Kako može odluka sa sednice biti validna ako je srpska poslanička grupa napustila parlament. To može samo u mafijaškim kvazi državama koje rade prljave poslove sa svojim zapadnim mentorima.

  • Hana

    30. avgust 2018 | 10:09

    Albancima se nista verovati ne moze!

  • Sasa

    30. avgust 2018 | 09:57

    Nas to ne treba da brine, sve sto rade njima je na stetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA