Johanes Han na sastanku sa Anom Brnabić: Na stolu nekoliko važnih tema, među njima i pitanje dijaloga Beograda i Prištine (FOTO)

- Razgovarali smo daljim koracima u pregovorima o pristupanju, dijalogu Srbije i Kosova, vladavini zakona - naveo je Johanes Han na Tviteru

  • 30

Komesar EU za proširenje i susedsku politiku Johanes Han razgovarao je jutros u Beogradu sa premijerkom Anom Brnabić o evropskim integracijama, dijalogu Beograda i Prištine i drugim pitanjima.

Han doputovao u Beograd: Sačekao ga Fabrici, pa se pridružio Vučiću na radnoj večeri (FOTO)

Posle sastanka je navedeno da se razgovaralo o neophodnosti da se sačuva regionalna stabilnost, a složili su se i da se sva bilateralna pitanja sa susedima moraju rešavati dijalogom. Istovremeno mora da se razvija ekonomska saradnja, kao zajednička osnova za napredak svih zemalja u regionu, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

Kada je u pitanju dijalog sa Prištinom, komesar Han se osvrnuo na jučerašnji neformalni ministarski sastanak u Beču i ponovio da svaki dogovor mora da doprinese miru i stabilnosti Zapadnog Balkana.

Premijerka Brnabić i Johanes Han imali su brojne teme za razgovor-Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima/Slobodan Miljević

Brnabić je naglasila spremnost Beograda za nastavak dijaloga, ali i neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština, kao neispunjene obaveze Prištine u okviru Briselskog sporazuma.

Han boravi u Srbiji povodom svečanog otvaranja Žeželjevog mosta u Novom Sadu, u čiju je izgradnju Evropska unija uložila više od 30 miliona evra.

Premijerka je zahvalila evropskom komesaru na finansijskoj pomoći uloženoj za obnovu mosta.

Premijerka je zahvalila evropskom komesaru na finansijskoj pomoći uloženoj za obnovu mosta-Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima/Slobodan Miljević

Takođe ga je obavestila o istraživanju Ministarstva za evropske integracije, prema kojem 55 posto građana Srbije podržava učlanjenje Srbije u Evropsku uniju.

Evropski komesar posle sastanka podelio je na svom Tviter nalogu da su premijerka i on razgovarali o daljim koracima u pregovorima o pristupanju, dijalogu Srbije i Kosova, vladavini zakona, izmenama Ustava u oblasti sudstva, ali i o odbrambenim merama EU kada je reč o industriji čelika.

Kako je dodao, pozdravio je formiranje zajedničke radne grupe za izradu medijske strategije.

Han je sinoć doputovao u Beograd i domah po dolasku, na radnoj večeri, razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    1. septembar 2018 | 15:19

    Ana ima snage da nastavi zapocete reforme.

  • Dragana

    1. septembar 2018 | 15:20

    Ana je efikasna i vredna. Opravdava ukazano poverenje predsednika.

  • Biba

    1. septembar 2018 | 20:15

    Polako su i velike svetske sile pocele da se interesuju za resavanje pitanja KIM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA