Sve o novom načelniku Generalštaba Vojske Srbije: Ko je general Milan Mojsilović? (FOTO)

Pre postavljenja na sadašnju dužnost od 2013. do 2017. godine obavljao je dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO u Briselu

Milan Mojsilović je general-major Vojske Srbije, a u periodu od 2013. do 2017. godine obavljao je dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO u Briselu.

Trenutno je vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane, a na tu poziciju postavljen je odlukom Vlade Republike Srbije donete je na sednici održanoj 07. juna 2018. godine.

Duh Kosova, Karađorđa, Miloša i Kajmakčalana ponovo će se probuditi! Vučić poslao snažnu poruku oficirima Vojske Srbije (FOTO) (VIDEO)

Pre postavljenja na sadašnju dužnost od 2013. do 2017. godine obavljao je dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO u Briselu.

Završio je Vojnu Akademiju, Komandno-štabnu školu i Školu nacionalne odbrane u Beogradu. Od značajnijih internacionalnih kurseva završio je izvršni program u trajanju od četiri meseca u Evropskom koledžu za bezbednosne studije.

Milan Mojsilović završio je Vojnu Akademiju, Komandno-štabnu školu i Školu nacionalne odbrane u Beogradu-Foto: mod.gov.rs

Od značajnijih operativnih dužnosti obavljao je dužnost načelnika operativnog odelenja u Komandi operativnih snaga Vojske Srbije, zamenika komandanta Združene operativne komande u Generalštabu i komandanta Kopnene vojske.

U periodu od godinu dana od oktobra 2013. godine, pored dužnosti šefa vojnog predstavnika u Misiji Republike Srbije pri NATO, obavljao je dužnost predsedavajućeg međunarodne savetodavne grupe u centru za bezbednosnu saradnju RACVIAC, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane.

Rođen je 3. avgusta 1967. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Video: Svi kao jedan: Ovo su najmlađi oficiri Vojske Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogdan

    14. septembar 2018 | 20:24

    Covek sa velikim iskustvom dolazi na mesto Dikovica, srecno obojici.

  • Dzedaj

    14. septembar 2018 | 20:24

    Pravi komandant za pravu vojsku i vrhovnog komandanta!

  • Maja

    14. septembar 2018 | 21:34

    Nadam se da će novi načelnik Mojsilović dostojno zameniti prethodnog Dikovića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA