Kriza u Prištini: Opozicija tvrdi da se Vlada Kosova nalazi u kolapsu, bojkotuju rad Skupštine

Opozicione stranke će ponovo tokom nedelje uputi zahtev za održavanje vanredne sednice

  • 0

Šefovi poslaničkih grupa Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja, Avdulah Hoti i Glauk Konjufca izjavili su da će poslanici opozicije učestvovati samo na sednicama Skupštine Kosova na kojima treba da se ratifikuju međunarodni sporazumi, ali da će bojkotovati rad dok predsednik parlamenta ne zakaže vanrednu sednicu o dijalogu Kosova i Srbije.

Gospodar Kosova o organizovanju nereda u selu Banje, ubistvu Ivanovića i gde bi se završio novi sukob: Pitali smo ga da li je ubijao za OVK

Opozicione stranke će ponovo tokom nedelje uputi zahtev za održavanje vanredne sednice radi usvajanja rezolucije, kojom bi se predsedniku Kosova Hašimu Tačiju, ili bilo kome drugome, zabranilo da u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom razgovara o razmeni teritorija ili redefinisanju granice.

Hoti je rekao da će učestvovati na sednicama zarad interesa koji međunarodni sporazumi imaju za Kosovo kada su oni na dnevnom redu, ali da će nastaviti da bojkotuju rad parlamenta dok predsednik Skupštine ne bude sazvao vanrednu sednicu na kojoj insistira opozicija.

Konjufca je kazao da opozicija neće dozvoliti da propadnu međunarodni sporazumi, iako ima sumnji da se ti fondovi zloupotrebljavaju, u šta, prema njemu, sumnjaju i predstavnici EU.

Zbog bojkota od strane DSK i Samoopredeljenja, Skupština Kosova dva dana nije uspela da zbog nedostatka kvoruma završi sednicu na kojoj je na dnevnom redu bilo 40 tačaka.

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je danas da je njegova stranka spremna da sarađuje sa partijama i na vlasti i u opoziciji oko datuma održavanja prevremenih parlamentarnih izbora.

Mustafa je posle sednice Predsedništva stranke kazao da se aktuelna Vlada na čelu sa premijerom Ramušom Haradinajem nalazi u kolapsu i da je najbolji put izlaska iz ove situacije organizovati prevremene parlamentarne izbore.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA