Jesi li čuo ovo, majmune jedan? Jesi li čuo ovo, kretenu? To nisi čuo, džukelo: Skandalozni rečnik Zorana Živkovića u Skupštini Srbije

Skupštinsku polemiku o izmenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju obeležila je danas razmena uvreda

  • 2

Skupštinsku polemiku o izmenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju obeležila je danas razmena uvreda između poslanika opozicije i vladajuće većine, a predsedniku Nove stranke Zoranu Živkoviću izrečena je opomena zbog dobacivanja.

U beogradskom parlamentu kao rogovi u vreći: Veselinovićeve uvrede na dnevnom redu, PKB odbijen, odborničke grupe menjaju imena (FOTO)

Poslanik SNS Srbislav Filipović je rekao da su SNS i Aleksandar Vučić u prethodnih šest godina pokazali kako se pošteno i odgovorno vodi zemlja i poručio opoziciji da pogledaju podršku koju imaju na izborima.

- Ona se meri statističkom greškom. Gde ste vi, gde smo mi i kako danas žive penzioneri i zaposleni u Srbiji? - upitao je Filipović.

Na to je Živković rekao da je tačno da su rejting stranke koju vodi i njeni rezultati na izborima drastično manji nego što su rezultati SNS, ali i dodao da je i "Hitler imao odlične rezultate u Nemačkoj pre početka Drugog svetskog rata".

Predsedavajući Veroljub Arsić ga je upozorio da će sledeći put, ako bude veličao životno delo Hitlera, dobiti opomenu.

- To je najgora moguća uvreda. Ja sam uvredio Hitlera gore nego što je istorija - dobacio je Živković, nakon čega mu je Arsić izrekao opomenu.

Skupštinsku polemiku o izmenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju obeležila je danas razmena uvreda-Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Reč je potom dobio Filipović koji je kazao da on može da ustane, a da Živković "posle toliko vinjaka" ne može nikako, na šta se Živković uvredljivim rečima obratio predsedavajućem Arsiću: "Jesi li čuo ovo majmune jedan? Jesi li čuo ovo, kretenu? To nisi čuo, džukelo".

U raspravu se, između ostalih, uključio i poslanik DS Balša Božović koji je Arsiću rekao da nije smeo da dozvoli da se poslanici, bilo da predstavljaju opoziciju ili vladajuću većinu, obraćaju jedni drugima na takav način.

- Ne može neko na tako vulgaran i nepristojan način, šta god da je u pitanju, da se obraća i oslovljava kolegu koji sedi preko puta…mislim da vi, kao predsedavajući, treba da uvedete na neki način red i čuvate dostojanstvo dok god sedite na mestu predsedavajućeg ovog doma - rekao je Božović.

Na to mu je Arsić odgovorio da je pokušao za zaštiti dostojanstvo parlamenta zato što ne želi da se spominje ideologija koja je bila najrazornija i najdestruktivnija u ljudskoj civilizaciji.

Poslanik SRS Nemanja Šarović smatra da je predsedavajući Arsić najodgovorniji za povrede Poslovnika, jer dozvoljava da se iznose kojekakve uvrede.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • max

    26. septembar 2018 | 18:34

    Živkovic je komedija,nema pojma sta govori..Smešan je i jadan

  • Danex

    27. septembar 2018 | 20:22

    Sta drugo očekivati od čoveka koji je svoje sugrađane ubeđivao da nije rekao ono sto su svi culi. Manje vise, svi su nam petooktobarski revolucionari takvi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA