≫ 

Potvrđen stav Ugande o nepriznavanju Kosova, potpisan sporazum o ukidanju viza za UAE: Dačić na sastancima sa zvaničnicima u Njujorku (FOTO)

Ministar spoljnih poslova Srbije imao je danas brojne sastanke u okviru 73. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

  • 2

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas, u okviru 73. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa ministrom inostranih poslova Ugande Samom Kutesom, a potom i sa njegovim kolegom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Abdulahom bin Zajedom.

Šamar Haradinaju, Tačiju i Pacoliju usred Njujorka! Jasna poruka iz UN: Niko vas nije ovde pozvao

U srdačnom razgovoru potvrđeno je uzajamno prijateljstvo dve države i dva naroda, a šef srpske diplomatije posebno je zahvalio na kontinuiranoj podršci Emirata naporima Srbije u sprovođenju zahtevnih ekonomskih reformi.

Ministri su potpisali i Sporazum o međusobnom ukidanju viza za putovanja između dve države.

Ministar inostranih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata istakao je da je međudržavna ekonomska aktivnost na uzlaznoj putanji i da se očekuju nova ulaganja.

Ministri su potpisali i Sporazum o međusobnom ukidanju viza za putovanja između dve države-Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije

Ministar Dačić je ukazao na važnost stalnih kontakata državnih rukovodstava, a sve u cilju daljeg unapređenja bilateralne saradnje i utvrđivanja prijateljskih veza.

Dva ministra su dogovorili započinjanje rada na Sporazumu o strateškom partnerstvu i međusobne redovne susrete. 

MINISTAR INOSTRANIH POSLOVA UGANDE: NEĆEMO PRIZNATI KOSOVO

U razgovoru sa ministrom inostranih poslova Ugande Samom Kutesom, postignuta je konkretizacija dogovora o narednim koracima za unapređenje sveopšte bilateralne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Ministar Kutesa istakao je veliku ulogu SFRJ i Beograda u pomoći narodu Ugande u godinama nakon sticanja nezavisnosti, kao i veliko prijateljstvo Tita sa liderima Ugande.

On je ponovio da će se Uganda čvrsto držati stavove o nepriznavanju jednostranih akata - kao što je samoproglašena nezavisnost Kosova, te izrazio zadovoljstvo sve boljom privrednom saradnjom naše dve države.

Ivica Dačić sa ministrom inostranih poslova Ugande Samom Kutesom-FOTO: TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE

Sagovornici su zaključili da je neophodno i da se nastavi razmenom poseta na svim nivoima, što će dodatno podstaći razvoj međudržavne saradnje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    26. septembar 2018 | 22:19

    Na onom njihovom sajtu (zahvalnosti) pise da je Uganda priznala Kosovo 2012-te. Zasto Vlada Srbije zvanicno ne objavi saopstenje da je to priznanje bilo lazno (ili je u medjuvremenu povuceno).

  • lav

    26. septembar 2018 | 21:11

    Uganda somalija tanzanija i mali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA