Vučić na posebnoj lokaciji sa načelnikom Generalštaba razmatra situaciju! Đurić poručio: ROSU upao na sever Kosova zbog šetnje Hašima Tačija

On je rekao da Srbija neće mirno gledati ovo i da je međunarodna zajednica obaveštena

  • 88

Direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, potvrdio je da su oko jezera Gazivode raspoređene specijalne jedinice kosovske policije, kaže da je ROSU na severu Kosova i Metohije mimo svih dogovora i sporazuma, i da su tamo kako bi Hašimu Tači omogućili da obiđe to jezero.

Sve specijalne jedinice MUP-a u stanju najviše pripravnosti! Posle zauzimanja severa Kosova, oglasio se ministar policije

Ocenio je da je upad jedinica ROSU suprotan svim medunarodnim dogovorima i da one nemaju pravo da se pojavljuju na severu Kosova.

Kako je ukazao specijalne jedinice paravojne formacije ROSU naoružane do zuba napale i zauzele jezero Gazivode.

- Tači i njegovi naoružani teroristi uradili su to da bi Tači mogao slobodno da se šeta, slika i vozi u čamcu po jezeru Gazovde. Da bi do toga došlo, morali su da sklone i uhapse sve sa puta. U centru za ekologiju i razvoj sporta su vezali ljude i hapsili sa ciljem da zauzmu i zastraše ceo srpski narod na KiM - istakao je Ðurić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Dodaje da je upad suprotan svim međunarodnim dogovorima i rezolucijama i da jedinice ROSU nemaju pravo da se pojavljuju na severu Kosova.

- Ovo se desilo naočigled cele međunarodne zajednice i svi koje smo zvali i obavestili šta se desilo, cutali su. Nema odgovra ni iz EU ni iz NATO-a - napominje.

Ističe da je Srbija upozorila sve u Prištini i medunarodnoj zajednici da nece tolerisati agresiju na naš narodo na severu Kosova, niti bilo kakav oblik nasilja prema našem narodu.

- Predsednik Vučić je upoznao i upozorio međunarodne predstavnike da ovakva vrsta ponašanja nije prihvatljiva i da Srbija u skladu sa rezolucijom 1244 namerava da štiti svoj narod - poručio je Ðurić.

On je rekao da predsednik Srbije u ovom trenutku ima sastanak sa vojnim vrhom Srbije na posebnoj lokaciji i da će vojno rukovodstvo biti spremno da preduzme sve neophodne mere i radnje koje su u skladu sa njihovim ovlašćenjima.

- Reagovaćemo u skladu sa Rezolucijom 1244 - rekao je on i najavio da će se u toku dana, u zavisnosti od razvoja situacije, ponovo obratiti građanima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolina

    29. septembar 2018 | 16:59

    Mora se sto pre naci nacin da se Albancima stane na put jer njihovim provokacijama nem kraja!!!

  • Simic

    29. septembar 2018 | 15:14

    Mora brzo da se reaguje, narod da se zastiti, zna nas predsednik kako ce.

  • Mara

    29. septembar 2018 | 14:28

    Albanci su spremni na sve, treba biti na oprezu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA