Udaljen sa sednice zbog majice: Niški odbornik vređao dostojanstvo Skupštine

Komentarišući odluku o udaljenju sa sednice, Nonić je rekao da je izbačen zbog majice na kojoj je stih jedne pesme

  • 0

Odbornik Niške inicijative Srđan Nonić danas je udaljen sa sednice Skupštine grada Niša jer je došao u majici na kojoj je pisalo "Jedna ista banda".

Od cene goriva, preko špijuna, do stava Rusije o razgraničenju: Nastavljena sednica Skupštine, poslanici postavljali pitanja

Odbornici Skupštine grada prihvatili su predlog odborničke grupe SNS i nekadašnjeg gradonačelnika Zorana Perišića da se Nonić udalji iz skupštinskih klupa jer, kako su obrazložili, "vređa dostojanstvo Skupštine". Perišić je postavio pitanje ko je ta banda i na koga se to odnosi.

Komentarišući odluku o udaljenju sa sednice, Nonić je rekao da je izbačen zbog majice na kojoj je stih jedne pesme.

- Neko se našao prozvanim. Oduzeta mi je reč dok sam bio za govornicom, vraćen sam na mesto, izglasano je da sam povredio Poslovnik o radu Skupštine i udaljen sam sa sednice Skupštine dok ne promenim majicu, koja očigledno vređa ljude - objasnio je Nonić.

On je rekao da je majica izraz politike i ideologije koje zastupa ispred građana koji su za njega glasali.

- Ja imam pravo na svoje mišljenje, na političke i na građanske poruke. To nije psovka. "Jedna ista banda" je moj stav inspirisan filmom "Varljivo leto 68" gde se kaže da "jedan te isti krug ljudi dolazi na vlast'" - dodao je Nonić.

Nonić se vratio na zasedanje, nakon što je presvukao spornu majicu, ali je, kaže, uspeo da "pošalje poruku koju je želeo".

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA