Haradinaj udara po Tačiju: Samo uz incidente ostaje na vlasti

Tači i Haradinaj su u velikom neslaganju oko predloga o „ispravljanju granica“ koji je predsednik izneo i čemu se čvrsto protivi premijer

  • 59

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je u utorak da je jedini način da se održi živim predlog predsednika o korekciji granice sa Srbijom to da izazove nemir u severnom delu zemlje koji naseljavaju Srbi.

Otvoreni rat Tačija i Haradinaja! U okršaj će biti uključeni i Obaveštajna agencija, policija i tužilaštvo: Šta će biti posledice sukoba?

Komentarisao je samo dan nakon što je predsednik Hašim Tači pozvao premijera da „koriguje“ svoje mišljenje o dijalogu sa Srbijom. Tači i Haradinaj su u velikom neslaganju oko predloga o „ispravljanju granica“ koji je predsednik izneo i čemu se čvrsto protivi premijer.

Haradinaj je rekao da su planovi da se izazovu nemiri u severnom delu zemlje koji kontrolišu Srbi jedini način da se održi živom Tačijeva ideja o korekciji granice sa Srbijom. On je ovu izjavu dao osvrćući se na predsednikovu posetu Severu pre dve nedelje, i to pod velikim obezbeđenjem specijalnih snaga Kosovske policije.

Foto: Telegraf

Na konferenciji za novinare, nakon sastanka Vlade, Haradinaj je rekao da Tači može da održi svoju ideju o korekciji granice u životu samo ako planira da na Severu izazove nemire i simulira podelu tog dela Kosova.

- Jedini način da ostane u životu je kroz scenario izazivanja incidenata na Severu, kako bi podela postala stvarnost - rekao je Haradinaj.

- Nešto što je mrtvo ne može da se oživi. Ideja o korekciju granice je "mrtva" - rekao je Haradinaj.

Takođe, dodao je da se ne plaši Tačijevog pokušaja da sruši Vladu – kako je „pretio“ u ponedeljak.

- Ko želi da svrgne Vladu, ne govori, već deluje - rekao je Haradinaj.

(Telegraf.rs /

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mili

    10. oktobar 2018 | 11:59

    Samo je bilo pitanje vremena, kad će doći do okršaja između ova dva zločinca.

  • Maja

    10. oktobar 2018 | 11:28

    Razdor među Šiptarima je sve vidljiviji i sve veći.

  • Lola

    10. oktobar 2018 | 12:29

    Neka se oni ako hoće i poubijaju, samo da se reši problem Kosova u našu korist.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA