Važno saopštenje Konzulata u Grčkoj za sve koji su na Halkidikiju

Grčke vlasti odredile policijsku stanicu u mestu Agios Nikolaos kao nadležnu za izdavanje odgovarajućih potvrda o šteti na vozilima

  • 1

Situacija na jednom od omiljenih letovališta Srba, Halkidikiju, normalizuje se nakon jučerašnje elementarne nepogode koja je pogodila taj deo Grčke.

"Meduza" tutnji Grčkom: Nevreme donelo temperaturu od 15 stepeni, vetar i kiša nose sve, preti sneg, pojedina mesta poplavljena (VIDEO)

Poboljšanje vremenskih prilika, ali i napor grčkih vlasti, doveli su do toga da se otklone posledice nevremena.

U pogledu otklanjanja posledica, najvažnije pitanje je otklanjanje i naknada štete na vozilima.

U vezi sa tim, našim građanima stiglo je saopštenje iz Konzulata u Solunu, kako treba postupati u slučaju pretrpeljene štete na vozilu.

- Obaveštavamo sve naše državljane čija su vozila oštećena u jučerašnjim poplavama na Halkidikiju da su grčke vlasti odredile policijsku stanicu u mestu Agios Nikolaos kao nadležnu za izdavanje odgovarajućih potvrda o šteti na vozilima.

Takođe, potrebno je napraviti fotografije vozila sa oštećenjima. Ovo su nužne pretpostavke za dalji postupak naplate štete na vozilima. Svakako, taj postupak će zavisiti i od vrste osiguranja, u vezi sa čim je neophodno kontaktirati osiguravajuću kuću u Srbiji - piše u saopštenju.

U slučaju isticanja dodatnih zahteva, zainteresovani se mogu obratiti Generalnom konzulatu OVDE, u cilju dobijanja dodatnih informacija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA