≫ 

Lekari se i dalje bore za život pacijentkinje teške oko 300 kilograma

U ovakvim situacijama da bi pacijentkinja bila prebačena u neki veći centar neophodno je specijalno vozilo sa kranom

  • 6

U Opštoj bolnici u Boru i dalje lekari ulažu sve napore da spasu pacijentkinju A. V., tešku oko 300 kilograma, koja je priključena na aparate za održavanje života.

Drama u Boru: Žena teška 300 kilograma životno ugrožena. Mora hitno u Beograd, a nemaju čime da je transportuju

Nakon što je reaagovao ministar zdravlja Zlatibor Lončar u Bor je juče stigla i ekipa lekara stručnjaka iz Kliničkog centra iz Niša kako bi se pomoglo pacijentkinji.

- Transport pacijentkinje do nekog većeg medicinskog centra u ovom slučaju kada je priključena na aparate za održavanje života je jako rizičan i ona će biti zadržana na lečenju u bolnici u Boru. Pacijentkinja ima hroničnu bolest pluća što se dodatno pogoršava usled ekstremne gojaznosti. Lekari pružaju svoj maksimum da joj se pomogne - kazao je dr Goran Joksimović, v.d. direktor Opšte bolnice u Boru.

U ovakvim situacijama da bi pacijentkinja bila prebačena u neki veći centar neophodno je specijalno vozilo sa kranom, kojih prema poslednji informacijama, čini se da nema u Srbiji.

(D.S./ Foto: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA