Nakon Vinče planula i deponija u Pančevu: Požar lokalizovan, ali građani strahuju za zdravlje

Kako javljaju iz gradske uprave Pančeva, stanovništvo i objekti oko deponije nisu ugroženi, stanje se prati, te će javnost biti obaveštena o bilo kakvim promenama na deponiji

  • 2

Pošto je deponija u Vinči nedeljama gorela, ista sudbina zadesila je i staru pančevačku deponiju, na kojoj je juče izbio požar zbog, kako se pretpostavlja, vrućina koje ovih dana ne jenjavaju.

Oglasili se iz fabrike "Milan Blagojević" povodom požara i smrti radnika

Vatrogasne jedinice su lokalizovale požar, plamen je ugašen, ali dima i dalje ima. Komunalna preduzeća "Zelenilo" i "Vodovod i kanalizacija" takođe su izašla na teren sa građevinskim materijalom i cisternama.

Vatrogasci su juče popodne preventivno polivali delove deponije koji nisu goreli, a koji zbog visokih temperatura prete da ponovo buknu. U toku je i merenje aerozagađenja zbog dima u Pančevu.

Kako javljaju iz gradske uprave Pančeva, stanovništvo i objekti oko deponije nisu ugroženi, stanje se prati, te će javnost biti obaveštena o bilo kakvim promenama na deponiji.

Foto: Telegraf

Meštani Pančeva koji žive u blizini deponije uplašeni su za svoje zdravlje.

- Posle onoga u Vinči, moram da priznam da smo uplašeni. Ko zna kakvi se sve otrovi nalaze u dimu koji nas okružuje. Kao da živimo u džungli! - pričaju žitelji Pančeva.

Oni se plaše da će ekstremne vrućine pogoršati stanje na deponiji.

- Nadamo se da će se vatra smiriti - kažu Pančevci.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA