≫ 

Konačno stiglo osveženje koje je čekala cela Srbija: RHMZ izdao hitno upozorenje, evo gde oluja ide (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi da jak pljusak ruši grane

  • 3

Zahlađenje koje je danima iščekivala cela Srbija konačno je stiglo! Međutim, u nekim delovima naše zemlje pala je izuzetno jaka kiša koja je stvorila probleme na putevima. Meteorolozi su izdali hitno upozorenje na nevreme, koje će se uskoro premestiti na severoistok.

Koji gradovi su danas najsrećniji u Srbiji: Kad će konačno (i gde) pasti kiša (FOTO)

- Na području zapadne Srbije (Podrinje i Kolubarski okrug) i na severu Zlatiborskog okruga jaki pljuskovi sa grmljavinom, lokalnom pojavom grada i olujnim vetrom. Oblačnost će se u narednom času premeštati na severoistok - objavljeno je na sajtu RHMZ oko 19.30 časova.

RHMZ najavljuje i lokalne pljuskove u ovim delovima Srbije:

- U narednih sat vremena na području srednjeg Banata, Šumadije, Zlatiborskog i Mačvanskog okruga očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom, ponegde uz jake udare vetra. U Pomoravlju mestimično slaba i umerena kiša - navodi se na sajtu.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci nevremena koje je pogodilo Zlatibor, a kako se može videti izuzetno jak pljusak je oborio grane, suncobrane, dok je na putevima došlo do poplava.

Na društvenim mrežama već ima snimaka nevremena koje je pogodilo Zlatibor, a kako se može videti izuzetno jak pljusak je oborio grane, suncobrane, dok je na putevima došlo do poplava.

Na području Beograda pljuskovi sa grmljavinom i jakim vetrom očekuju se najpre u zapadnim delovima grada - Surčin, Zemun, Obrenovac, a oko 21 sat i u ostalim delovima prestonice, naveo je RHZM.

U Vršcu je bilo kratkotrajnih padavina, a žitelji Kragujevca javljaju da trenutno samo čuju grmljavinu

Istovremeno, veliko nevreme uz jaku kišu i grad, pogodilo je područje Bugojna.

U Hrvatskoj je takođe došlo do pada temperature, u Zagrebu pada kiša, a grmljavina se čuje i u Osijeku.

Sever Italije i delove Slovenije pogodio je grad praćen olujnim vetrom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA