Pale prve kazne za one koji NISU VAKCINISALI svoju decu: Evo koliko para će roditelji morati da plate

Donete su 32 odluke, od kojih 21 osuđujuća presuda

  • 12

Prve novčane kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu MMR vakcinom protiv zauški, rubeola i malih boginja izrečene su u Beogradu, a prema podacima Prekršajnog suda u protekla tri meseca izrečene su tri novčane kazne, kao i 10 opomena.

Svađa poznatih srpskih lekara oko vakcinacije: Počelo je na Fejsbuku, nastavilo se na Telegrafu! Ko je u pravu?

Od marta prošle godine, kada je stupio na snagu Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, uz kaznu od 30.000 do 150.000 dinara za one koji ne odluče da zaštite dete od bolesti, podneta je 241 prijava.

Donete su 32 odluke, od kojih 21 osuđujuća presuda.

Predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović izjavio je da je broj prijava u ovoj godini četiri puta veći nego lane.

- Sudije izriču opomene, a ne novčanu kaznu, u situacijama kada postoji olakšavajuća okolnost, a pogotovo je takva odluka moguća kada roditelji vakcinišu dete u toku trajanja postupka - rekao je Marinović.

(Telegraf.rs/FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ko to tamo peva

    9. avgust 2017 | 11:13

    Engleska,Nemacka,Italija,Spanija,Svajcarska, Svedska,Danska Norveska,Grcka i mnoge druge zemlje, nemaju obaveznu vakcinaciju dece!!! Vakcinacija je obavezna u Srbiji,BIH,Makedoniji,Rumuniji,Bugarskoj!!! U SAD vakcinacija nije obavezna za decu koja pohadjaju privatne skole. Amisi u SAD,ne vakcinisu decu i njihova deca ne oboljevaju od autizma!..- razmislite o svemu!!

  • Lola

    9. avgust 2017 | 11:05

    Cekaj, oni ce platiti tu kaznu i opet nece vakcinisati dete? Koja je svrha kaznjavanja, da se napuni drzavna kasa? Ko nece da vakcinise, taj nece ni pod pretnjom kaznom. Smislite drugi nacin

  • Milan

    9. avgust 2017 | 11:04

    Zasto vakcinisati decu ako su bolesti iskorenjene?Znaci idete u prirodu najpametnije da uzmete antiserum jer postoji mogucnost da vas zmija ujede a ako vas ne ujede?Pustite roditelje neka odlucuju o svojoj deci!Koliko porodica dobija od drzave novca ako deca obole od autizma i drugih bolesti dobijene tom vakcinom kao sto se desava?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA