Teodorina transplatacija daje prve rezultate: Dete je prvi put van bolnice (FOTO)

Teodora je devojčica za koju je u maju cela Srbija, za samo nekoliko dana, prikupila 350.000 evra za lečenje leukemije. Od tada ovo je dete preživelo golgotu - povratak bolesti, infekcije, opasan blok hemioterapije

  • 5

U ponedeljak, 14. avgusta, mala Teodora Vranješević (9) iz Kragujevca, prvi put je izašla iz klinike u Frankfurtu, posle 40 dana neprekidno provedenih u krevetu!

U njoj od danas počinje da se rađa novi život - Maloj Teodori u Nemačkoj urađena transplantacija koštane srži

SREĆA JOJ SE OSMEHNULA: Posle mesec dana na klinici, Teodora u četvrtak ide na transplantaciju (FOTO)

U pitanju je devojčica za koju je u maju cela Srbija, za samo nekoliko dana, prikupila 350.000 evra za lečenje leukemije. Od tada ovo je dete preživelo golgotu - povratak bolesti, infekcije, opasan blok hemioterapije.

Posle svega, sa Univerzitetske klinike u Frankfurtu stižu ohrabrujuće vesti! Transplantacija kostne srži, koja je obavljena 14. jula, dala je prve dobre rezultate!

Foto: Telegraf

- Punkcijom minulog četvrtka, utvrđeno je da u Teodorinoj kostnoj srži više nema malignih ćelija, a u ponedeljak je stigao i rezultat takozvanog hemerizma, kojim je utvrđeno da su u Teinoj kostnoj srži stopostotno proradile matične ćelije

donora, odnosno da se "kalem" primio.

- To jesu dobre vesti, znači da je Teodora krenula dobrim putem ka izlečenju, ali je još mnogo daleko od cilja. Moramo da budemo oprezni, jer i dalje preti opasnost od eventualnih infekcija i odbacivanja "kalema", što bi moglo da dovede do relapsa bolesti. Zato smo ove vesti od prof. dr Petera Badera i članova njegovog tima primili sa olakšanjem, ali bez euforije - kaže Teodorina mama Nataša Vranješević.

Mala Teodora Vranješević iz Kragujevca za bolest je saznala pre više od godinu dana i od tada je neprekidno u bolnicama.

Daljinac baner

(M.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA