≫ 

Ludilo poslednjeg vikenda u avgustu: Počeo haos na granicama, ovo su alternative

Trenutno se najduže čeka na Horgošu, oko dva sata

  • 3

Granični prelazi poslednjeg vikenda u avgustu, svake godine budu kao mravinjaci, a tako se očekuje i ovog. Gužve na pojedinim prelazima već su počele, a najgore se očekuje večeras i sutra. 

Ako nećete da čekate, morate da platite: Hrvatski carinici naplaćuju Srbima prelaz preko granice

Stigao konačan odgovor u kojoj varijanti mogu da vas vrate sa granice

12:15 - Saobraćaj na autoputu koji iz pravca Bugarske vodi ka Hrvatskoj i Mađarskoj je pojačan. Oko podneva na Horgošu se čeka oko dva sata, na Batrovcima oko pola sata sa tendencijom porasta, a na Preševu i Gradioni do 30 minuta.

Zbog pojčanog saobraćaja na naplatnoj rampi Sirig ka Subotici čeka se oko 20 minuta, a na ostalim naplatnim stanicama zadržavanja su oko 10-tak minuta, saopštio je AMS S.

Prema podacima Uprave granične policije na prelazu Horgoš sa Mađarskom na izlazu iz Srbije zadržavanja su oko 120 minuta. Preporuka za ulazak u Mađarsku je granični prelaz Bački Breg, na njemu se retko kad čeka duže od 30 min kao i GP Kelebija. Manji prelazi Ðala i Bajmok su, takođe, jedni od alternativnih prelaza, dok je vreme zadržavanja na GP Bački Vinogradi i Horgoš II promenljivo od 30 do 60 min.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Iz Srbije u Hrvatsku na Batrovcima zadržavana na našem prelazu su oko 30 minuta sa tendencijom porasta. Potrebno je koristiti GP Šid, Sot, Ljuba, Neštin ili Bačka Palanka na kojima su zadržavanja kraća. Saobraćaj je pojačan i na ostalim prelazima Preševo, Gostun i Gradina a zadržavanja su do 30 minuta.

8:48 - Trenutno se prema podacima Auto-moto saveza (AMSS) najduže čeka na Horgošu, oko sat vremena, a formirane je i kolona od tri kilometra. 

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Prema podacima koje smo dobili od uprave granične policije zadržavanja na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš su oko sat vremena. Preporuka za ulazak u Mađarsku je granični porelaz Bački breg, granični prelaz Kelebija i manji prelazi Horgoš 2, Bački vinogradi, Đala i Bajmok koji rade od 7 do 19 časova - navode u AMSS.

Iz Srbije u Hrvatsku na graničnom prelazu Batrovci trenutno su zadržavanja oko 30 minuta ali sa tendencijom porasta.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Međuzona sa hrvatskom brzo se popuni što mnogo produžava zadržavanje na ulazu u Hrvatsku pa vozače danas očekuje promenljivo zadržavanje Potrebno je koristiti prelaze Šid, Sot, Ljuba, Neštin ili Bačka Palanka na kojima su zadržavanja kraća - savetuju u AMSS.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    26. avgust 2017 | 11:09

    Dajte vozačima detaljne informacije,na graničnim prelazima koji rade od 07:00-19:00 ne može se prelaziti bez pasoša EU članice ili Republike Srbije. Ne pravite ljudima veće probleme nego što jest!!!!

  • Vg

    26. avgust 2017 | 12:24

    Najduze se ceka na Horgosu sat vremena.Da,kako da ne.Ili dajte prave info ili..mozda je tamo sat,ali na granici sa R.Srpskom je npr 4 sata čekanja.

  • 555333

    26. avgust 2017 | 19:58

    Sremska rača nema zive duše

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA