≫ 

Prvaci u Srbiji dobili savet kako da se ponašaju u saobraćaju. Postoji samo jedan problem, "Saobraćajni bukvar" je totalno nepismen! (FOTO)

Osoba koja je sastavljala pamflet malo je nepismena

  • 15

Prvačići u školama u Srbiji  dobili su saobraćajni bukvar. Ilustrovani pravilnik koji bi trebalo da im pomogne da lakše proniknu u saobraćaj koji se odvija na ulici. Tu su svi uobičajeni saveti da deca treba prvo da gledaju levo, pa desno i tek onda da prelaze ulicu, da pitaju policajca odnosno saobraćajca sve što ne znaju. Sve bilo divno, da u tom priručniku nije napravljen niz gramatičkih grešaka.

Ako ste visoko obrazovani a konstantno pravite ove greške, onda ste u velikom problemu!

Foto: Art Press

Prvaci u osnovnim školama u Pančevu dobili su jednu takvu knjižicu. Ali, mana s tim savetima je što nisu napisani gramatički pravilno pa sve "bode oči".

Kako će to uticati na decu koja tek uče da pišu i čitaju?

Foto: Art Press

U slučaju "Saobraćajnog bukvara",  nepismenost je očigledna.

"Ne znam" se piše odvojeno, a na nekoliko mesta fale i znaci interpunkcije.

Saobraćajni bukvar je svakako dobra ideja, naravno da bitno da deca budu saobraćajno pismena, ali je jednako bitno i da se uče pravopisu odmalena, zar ne?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    4. septembar 2017 | 20:58

    Ne treba deca da uce, treba odrasli da nauce!

  • Endokin

    4. septembar 2017 | 19:58

    Sto toliko dramatizujete, kada danas svi pisci i ostali knjizevnici koriste uslugu lekture i korekture. Isto tako je svaka skolska knjiga bila napisana, a zatim je verovatno prilicno ispravljena od strane lektora.

  • Dusan Srbin

    4. septembar 2017 | 19:52

    O pravopisu ce deca uciti kasnije malo dok shvate sustinu.Ovde je bitno da od prvog razreda nauce bitne stvari o saobracaju kako bi se smanjile nezgode na putu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA