≫ 

Šteta 30 miliona: Beskućnica neće odgovarati za paljevinu Elektrodistribucije, jer je neuračunljiva

Beskućnica je prošle godine zapalila zgradu Elektrodistribucije u Nišu, da bi ove godine, sudskom odlukom, utvrđeno da je neuračunljiva

  • 7

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu predložilo je da se M. H. (52) iz Kosova Polja sa neprijavljenim boravištem u Nišu, izrekne mera bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi jer je 17. novembra prošle godine zapalila zgradu niške Elektrodistribucije u ulici Svetozara Markovića.

Uhapšena beskućnica koja je zapalila zgradu niške Elektrodistribucije

Protiv M.H. policija je podnela krivičnu prijavu zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti jer je u nameri da se ugreje, zapalila vatru koja se proširila na poslovni prostor niškog elektrodistributera i pričinila štetu procenjenu na čak 30 miliona dinara.

Psihijatrijskim veštačenjem ustanovljeno je da se radi o psihotičnoj osobi zaostaloj u mentalnom razvoju koja zbog prirode svoje bolesti ne podleže krivičnoj odgovornosti jer je neuračunljiva – kažu naši sagovornici iz istrage.

Foto: Telegraf

Žena, za koju je ustanovljeno da je beskućnica, zapalila je vatru na metalnoj rešetki kojom je zaštićena uljna jama dubine od oko tri metra, tik uz zgradu Elektrodistribucije, iskoristivši kao potpalu smeće koje je izvadila iz kontejnera.

Foto: Telegraf

Plamen se proširio na unutrašnjost objekta i uništio opremu za daljinski nadzor i upravljanje instalacijama na srednjenaponskoj opremi u dispečerskom centru zbog čega je centar grada ostao bez struje što je blokiralo rad mnogobrojnih institucija koje se nalaze u ovom delu grada.

Foto: Telegraf

O predlogu Osnovnog javnog tužilaštva izjasniće se sud čiju odluku M.H. očekuje u Psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici.

Krivični zakonik predviđa da psihijatrijska ustanova u kojoj se sprovodi mera obaveznog čuvanja i lečenja, periodično obaveštava sud o napretku pacijenta, na osnovu čega se odlučuje o ukidanju ili produženju mere.

Daljinac

(D. R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • luna

    20. oktobar 2017 | 17:13

    Ti Kosovari su svi otkaceni

  • Zo

    20. oktobar 2017 | 16:45

    Treba da odgovara projektant, tj. onaj koji je ostavio slobodan prilaz do navedene rešetke.

  • Danko

    20. oktobar 2017 | 18:19

    Da li je moguce da krivicu bace na beskucnicu ?????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA