≫ 

Više od 93.000 potpisa za doživotni zatvor ubicama dece i trudnica: Predlog ulazi u skupštinsku proceduru (FOTO)

Da bi izmene krivičnog zakona ušle u skupštinsku proceduru, potrebno je prikupiti najmanje 30.000 potpisa u roku od nedelju dana

  • 16

Predstavnik Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić kazao je da je do sada izbrojano 93.000 potpisa za izmenu krivičnog zakona, odnosno uvođenje doživotne kazne za ubice i silovatelje dece, maloletnika i trudnica, koju je inicirala ta Fondacija.

SRBI TRAŽE DOŽIVOTNU KAZNU ZATVORA: Još danas potpisivanje peticije da ubice dece i trudnica do kraja života budu iza rešetaka!

Jurić je za RTS kazao da je glasanje u toku i da očekuje veći broj potpisa i dodao da je veoma zadovoljan dosadašnjim brojem, kao i da je to velika pobeda svih građana Srbije.

Dodao je da će nakon izbrojanih glasova, peticija biti poslata u skupštinsku proceduru na glasanje i dodao da očekuje podršku svih poslanika.

- Ovo nije politička priča, nadam se i očekujem podršku svih poslanika u Skupštini Srbije - rekao je Jurić.

Foto: Fondacija Tijana Jurić

Fondacija "Tijana Jurić" 23. oktobra počela je u oko 40 gradova Srbije prikupljanje potpisa za izmenu krivičnog zakona, odnosno uvođenje doživotne kazne za ubice i silovatelje dece, maloletnika i trudnica. Potpisivanje peticije danas je završeno i brojanje potpisa je u toku.

Da bi izmene krivičnog zakona ušle u skupštinsku proceduru, potrebno je prikupiti najmanje 30.000 potpisa u roku od nedelju dana.

Foto: Fondacija Tijana Jurić

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    29. oktobar 2017 | 21:51

    Svaka cast i ja bi se potpisao ali sam u inostranstvu cak sam da se uvede smrtna kazna

  • piercing and tattoo

    29. oktobar 2017 | 21:28

    Tako I treba sve kazniti, možeš kako hoćeš ali ne dokle hoćeš

  • Milutin

    29. oktobar 2017 | 23:44

    Jadna li je ova Srbija, kada bi se kaznjavalo kako treba, malo bi ih bilo na slobodi... Postali smo zemlja u kojoj zakon ne vazi za sve isto...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA