Tamara i Bogdan pešice došli iz Beograda u Niš: Pružili korak i stigli do cilja iz najhumanijeg razloga! (FOTO)

Sa njima je u Niš došla i Biljana Nedić iz Banjaluke, koja je iako se kreće uz pomoć invalidskih kolica, odlučila da im se pridruži na pola puta

  • 6

Humanitarci Tamara Klarić i Bogdan Stevanović koji su pre nedelju dana krenuli pešice iz Beograda, a u okviru akcije "Pruži korak“ čiji je cilj prikupljanje sredstava za izgradnju Hematonkološke klinike u Nišu, večeras su stigli na cilj.

Pomozimo Marku i Kalini da imaju normalno detinjstvo: Ovi mališani imaju karcinom, a dečak zbog bolesti nije ni krenuo u školu (FOTO)

Sa njima je u Niš došla i Biljana Nedić iz Banjaluke, koja je iako se kreće uz pomoć invalidskih kolica, odlučila da im se pridruži na pola puta.

Ispred objekta koji je u izgradnji priređen im je svečani doček, kojem se, kako su priznali ovi mladi ljudi, nisu nadali.

- Vrlo smo uzbuđeni, nismo osetili ovoliko pozitivne energije, još otkako nam se Bilja pridružila. Ovoliku pažnju nismo očekivali - rekao je Bogdan.

Foto: Telegraf

Tamara je priznala da je ostala bez reči kada je ugledala ljude koji su ih čekali.

- Cilj naše akcije je da u svima probudimo nešto pozitivno, da shvatimo da posle svega ne ostaje ništa, nego mi jedni drugima -kazala je ova devojka.

Njihova saputnica izrazila je žaljenje što sa Bogdanom i Tamarom nije bila od početka.

- Ipak, ako sam dala neki udeo ovoj akciji, srećna ću se vratiti u svoju Banjaluku - izjavila je Biljana Nedić.

Predsednica NURDOR Joland Korora objasnila je da je vrednost radova 800.000 evra.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Ovo je prvi put na ovim prostorima da roditelji obolele dece grade bolnicu. Za završetak radova je potrebno još šest miliona dinara. Tokom akcije "Pruži korak“ prikupljeno je 1.400.000 dinara, očekivali smo više, ali i da ovi mladi ljudi nisu skupili ni dinar, njihov gest bi bio vredan svake pohvale – kazala je Korora.

Pomoćnik direktora niškog Kliničkog centra Vlada Ćosić najavio je da će Hematonkološka klinika biti otvorena u februaru sledeće godine.

- Sutra počinje druga etapa izgradnje, koju će Ministarstvo zdravlja finansirati sa 10 a NURDOR sa 40 miliona. Zahvaljujemo Bogdanu i Tamari i svima ostalima koji su pomogli akciju - rekao je Ćosić.

Daljinac

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ❤️💙💚

    6. novembar 2017 | 21:16

    BRAVO ZA TRI VELIKA, CISTA SRCA!

  • . Anica

    6. novembar 2017 | 20:26

    Sve pohvale za mlade humanitarce pokazali su svojim primerom kako se treba boriti za bolje uslove u zdravstvenim ustanovama radi uspešnog lečenja bolesne dece. Zdravlje je najveće bogatstvo.

  • slađa

    6. novembar 2017 | 20:13

    Bravo i podrška!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA