Nadležni razmišljaju da proglase epidemiju malih boginja u Srbiji: Do sada obolele 64 osobe, stanje im se pogoršava

Oboleli su nevakcinisani, odnosno nepoznatog vakcinalnog statusa

  • 15

Na teritoriji Republike Srbije, uključujući i srpske enklave na Kosovu i Metohiji, do juče su registrovana ukupno 64 slučaja malih boginja. Četiri osobe iz Beograda obolele su od morbila, a da prethodno nisu bile u kontaktu sa zaraženima na KiM, i kod jedne od obolelih osoba je već došlo do komplikacija. Nadležni zato razmišljaju o proglašenju epidemije malih boginja na celokupnoj teritoriji Republike Srbije.

Alarmantno: Male boginje dobili i Beograđani koji nisu bili u kontaktu sa zaraženima! Obolelima se zdravlje komplikuje, pokosila ih upala pluća

Kako je saopštio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan jovanović Batut", dve obolele osobe u Beogradu su mlađe od pet godina, dok su preostale dve starije od 20 godina.

Oboleli su nevakcinisani, odnosno nepoznatog vakcinalnog statusa. Kod jedne od obolelih osoba dijagnostikovana je upala pluća, kao jedna od težih komplikacija malih boginja, navodi se u izveštaju o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji malih boginja (morbila) u Srbiji.

Daljinac

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leonora

    8. novembar 2017 | 08:18

    Svake godine se pojavljuju boginje.Prosle godine je ceo drugi razred imao,ali se nije pominjala epidemija.Kao je moguce da obole sva deca,ako su svi vakcisani??

  • Miki

    8. novembar 2017 | 08:27

    Farmaceutska strana mafija i cija ubacen virus malih boginja .

  • Marija

    8. novembar 2017 | 09:45

    Za Leonoru i sve ostale neobrazovane, primitivne, neinformisane, zaostale: Morbili-male boginje, Varičela-ovčije boginje. Dakle ljudi, ovčije boginje odnosno Varičela su boginje koje smo skoro svi imali, bezopasne, a male boginje odnosno Morbili su ove protiv kojih bi trebala da su vam vakcinisana deca, ali pošto nisu, sad imamo epidemiju, imbecili primitivni koji ste učinili da Srbija postaje država gora od najgore afričke republike, jer vam je nivo svesti ispod nivoa afričkog plemena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA