Otac Tijane Jurić predao parlamentu potpise građana. Na kutiji jasna poruka: "Doživotni zatvor za ubice dece"

- Siguran sam da ne sme da se zažmuri na volju građana, na želju da se naša deca zaštite na bolji način - poručio je Igor Jurić

  • 5

Predstavnici Fondacije "Tijana Jurić" predali su danas Skupštini Srbije 158.460 potpisa građana, prikupljenih u okviru narodne inicijative za uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubistvo deteta, maloletnika ili trudne žene, a osnivač fondacije Igor Jurić je siguran da će parlament podržati tu inicijativu.

I 150 zatvorenika potpisalo peticiju da ubice dece u Srbiji dobiju doživotnu kaznu

Narodna inicijativa održana je u više od 40 gradova u Srbiji od 23. do 29. oktobra, a broj prikupljenih potpisa višestruko je premašio 30.000, neophodnih za ulazak u skupštinsku proceduru.

- Siguran sam da ne sme da se zažmuri na volju građana, na želju da se naša deca zaštite na bolji način, da svi roditelji mogu mirnije spavati ako im dete možda kasni iz grada - rekao je Igor Jurić nakon što su potpisi predati parlamentu upakovani u kutije na kojima je pisalo "Doživotni zatvor za ubice dece".

Foto: Facebook/Tijana Juric

On ističe da Srbija nema vremena da čeka, da je ovo krucijalni problem društva koji moraju rešavati stručni ljudi, da je predaja potpisa samo prvo poluvreme, te da se sada čeka da se vidi kako će reagovati poslanici.

- Siguran sam da će ovaj predlog izmena Krivičnog zakonika vrlo brzo ući u skupštinske procedure. To očekujem - rekao je Jurić i naveo da su u 90 odsto slučajeva ti ljudi povratnici.

- Zašto mi da mislimo da su naša deca bezbednija od druge dece i zašto mi da manje vrednujemo našu decu? Ukoliko su druge zemlje uvidele da takva kazna mora da postoji u današnje vreme, to je upravo razlog da tako nešto zaživi kod nas - dodaje.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    9. novembar 2017 | 15:03

    Konačno neko ko može uticati na dalji život monstruma koji su spremni na takve zločine. Bravo Srbijo!!

  • Sloba

    9. novembar 2017 | 15:57

    Puna podrska predlogu gospodina Jurica...to je i od Boga pravicno...

  • Ана

    9. novembar 2017 | 19:36

    Човек који завређује поштовање сваког од нас.Хвала Вам за сталну борбу око наше деце.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA