ISPUNJENI ZAHTEVI RADNIKA POŠTE: Stiže 13. plata, 950 miliona za isplatu zaposlenima, 2,4 milijarde u budžet

Svaki radnik dobiće po jednu svoju prosečnu zaradu. Ovakav ishod je usledio nakon konstruktivnog i argumentovanog razgovora premijerke Ane Brnabić, ministra Milana Krkobabića zaduženog za koordinaciju rada javnih preduzeća i v.d. direktora Pošte Srbije Mire Petrović

  • 11

Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici usvojila je Odluku Nadzornog odbora JP „Pošta Srbije“, Beograd o raspodeli dobiti za 2016. godinu. Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, od ukupne neto dobiti za prošlu godinu u iznosu od 3,47 milijardi dinara, u republički budžet biće uplaćeno 2,4 milijarde, dok će se 950 miliona isplati zaposlenima.

Foto: Pošta Srbije

"Pošta" je Miroljuba proglasila mrtvim pre 20 godina, a on carski odgovorio na to: Podigao je sebi spomenik i na njemu napisao "Mića Vampir"

To znači da će svaki radnik dobiti po jednu svoju prosečnu zaradu, čime se nastavlja višegodišnja dobra praksa u Pošti Srbije da zaposleni učestvuju u raspodeli dobiti, što je svojevrsni vid stimulacije ali i zahvalnosti za doprinos koji su dali u postizanju dobrih poslovnih rezultata.

Ovakav ishod je usledio nakon konstruktivnog i argumentovanog razgovora premijerke Ane Brnabić, ministra Milana Krkobabića zaduženog za koordinaciju rada javnih preduzeća i v.d. direktora Pošte Srbije Mire Petrović, a nakon toga i na zajedničkom sastanku sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata u ovom javnom preduzeću - Sindikata PTT Srbije i Sindikata PTT „Nezavisnost”.

Foto: Pošta Srbije

Napominje se da su ovim činom ispunjeni ključni zahtevi obe reprezentativne sindikalne centrale u Pošti Srbije, s tim što je započeta i dodatna analiza mogućnosti za povećanje plata, kako bi se iznašao najbolji model za poboljšanje socijalnog i materijalnog položaja 15.000 zaposlenih u Pošti Srbije.

Posebno se ističe da JP „Pošta Srbije“, za razliku od većine javnih preduzeća ne koristi sredstva iz budžeta i maksimalnim angažovanjem 15.000 zaposlenih ostvaruje odlične poslovne rezultate i značajna sredstva uplaćuje u budžet Srbije.

Foto: Pošta Srbije

- Obaveštavamo javnost da je usled nezakonite blokade rada Regionalno poštansko logističkog centra „Beograd“, koji predstavlja žilu kucavicu JP „Pošta Srbije“, došlo do višednevnog prekida procesa rada u delatnosti od opšteg interesa, koja je poverena našem preduzeću, na koji način je naneta velika šteta zbog kašnjenja pri uručenju pošiljaka - piše u saopštenju.

U njemu se dodaje da Stručne službe Pošte Srbije intenzivno rade na sagledavanju direktne i indirektne štete koju je naše preduzeće pretrpelo usled višednevne nezakonite blokade rada Regionalnog poštansko-logističkog centra „Beograd”, zbog čega se prema učesnicima preduzimaju sve zakonom predviđene mere kako bi takvo ponašanje bilo sankcionisano.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KARUDIJAN.

    15. novembar 2017 | 12:33

    Kakva bre 13.plata kakvu bre bakraci.Pa to je Sramota.Sve da se privatizuje sveee,i posta i telekom i eps ama bas sve.Vi moj moj pa preko moj.Kolike plate ste nabili a nista me radite pod milim Bogom.Nabili ste se preko veza i sad jasete.Sve bih vas kod privatnika pa da radite za 20000 hiljada.SRAM VAS BILO PARAZITI NA DRZAVNIM JASLAMA.

  • Zivanovic krupanjac

    15. novembar 2017 | 12:27

    Koko nas gule na salterima, zato ih i nagradite sa trinestom platom. Rudari i ostali u proizvodnji neka pocrkaju.

  • Vss

    15. novembar 2017 | 12:26

    Sad ce i eps da trazi a ostali sta ce dobiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA