Saradnja EPS-a i MUP-a Srbije dovela do hapšenja 10 ljudi

Najveći broj slučajeva u vezi je sa neovlašćenom potrošnjom električne energije, čije je suzbijanje jedan od osnovnih ciljeva JP EPS

  • 2

Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" sprovodi intenzivne kontrole u cilju sprečavanja zloupotreba kojima se nanosi šteta kompaniji.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, odnosno pripadnicima policijskih uprava u gradovima širom Srbije, od juna 2017. godine sprovedeno je pet akcija u kojima je uhapšeno 10 zaposlenih (od kojih je jedan bivši zaposleni).

Najveći broj slučajeva u vezi je sa neovlašćenom potrošnjom električne energije, čije je suzbijanje jedan od osnovnih ciljeva JP EPS.

Poslednja akcije bila je 20. novembra kada su uhapšeni jedan zaposleni i jedan bivši radnik Elektrodistribucije Niš. Oni su osumnjičeni da su umanjivali pojedinim korisnicima račune za neovlašćenu potrošnju električne energije, odnosno skrivali predmete o neovlašćenoj potrošnji, čime su oštetili kompaniju za oko dva miliona dinara.

Pripadnici MUP-a su 6. juna uhapsili dvoje radnika JP EPS u Elektrodistribuciji Čačak, koji su oštetili kompaniju za 22 miliona dinara krađom električne energije. Mesec dana kasnije, 7. juna, uhapsili su troje radnika u Elektrodistribuciji Niš, zbog pokušaja netačnog prikazivanja stanja na računima za električnu energiju.

Policijska uprava u Bujanovcu 24. oktobra lišila je slobode radnika zbog sumnje da je oštetio EPS za 1.600.000 dinara, jer je omogućio neispravno merenje potrošnje električne energije. Zatim je 23. novembra uhapšeno dvoje radnika, osumnjičenih da su oštetili kompaniju za oko devet miliona dinara kršenjem ugovora za ugradnju sistema video nadzora u "TE-KO Kostolac".

Sve nadležne službe JP EPS nastaviće aktivnosti na otkrivanju i sprečavanju nezakonitih radnji kojima se ugrožavaju savesni kupci električne energije i poslovanje kompanije. ​

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mo

    20. novembar 2017 | 18:05

    Ma ja znam tipa isključena mu struja već 5-6 godina i skinut sat a on priključen na divlje direktno sa bandere i verovatno ima zaledjinu u distribuciji a mi ostali ludi pa plaćamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA