Jedinstven slučaj u jagodinskom zatvoru: Dva lopova 4 meseca ležala u ćeliji, a nisu hteli da zucnu!

Oni samo tvrde da su rođeni pod čergom, a ostalo ništa nisu hteli da kažu

  • 1

Interesantna priča sa Jagodinskog vašara, koja svedoči o jednom davnom vremenu i dva neobična lopova osvanula je na Fejsbuk stranici Kuriozitet.

Prokockao novac, pa prijavio da su ga opljačkali: Na osnovu jednog detalja, policija je shvatila da je sve laž!

"Još 10. juna o.g. na vašaru u Jagodini dva lopova ukrala su dva konja seljaku Milosavu Rajkoviću iz Medveđe. U šumi Jovanovac u Srezu ražanjskom uhvatila ih je žandarmeriska patrola i oduzela im konje i zatvorila ih. Oni nisu priznali da su ukrali konje nego su tvrdili da su ih kupili od nepoznatih lica.

Ovi interesantni lopovi nalaze se već skoro četiri meseca u pritvoru Jagodinskog okružnog suda, a još do danas nisu kazali prava imena ni odakle su.

Oni samo tvrde da su rođeni pod čergom, a ostalo ništa neće da kažu. Ipak su pokazali legitimacije koje glase na Cvetka Nikolića, Ciganina burgijaša iz Bučmana u Srezu jablaničkom i Milutina Ristića, Ciganina bakračliju iz Šiljolana u Srezu prokupačkom. Međutim kad je istražni sudija g. Glavičić od navedenih opština tražio uverenja za okrivljene, dobio je izveštaj da ta lica u dotičnim opštinama ne postoje.

Više pritvorenika Okružnog suda tvrde da su oba ova lopova već bili na robiji u Požarevačkom kaznenom zavodu, ali pod drugim imenima.

Tako već skoro četiri meseca leže nepoznati lopovi u zatvoru, a protiv njih još ne može da se pokrene postupak. Ko poznaje ove interesantne lopove neka javi Okružnom sudu u Jagodini."

"Vreme", 1. oktobar 1937.

Foto: Facebook/Kuriozitet, Vreme

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA