≫ 

Srbija se sprema za kijamet: Sneg pao u Hrvatskoj i Bosni, naglo je zahladnelo, a evo kada prava zima stiže i kod nas! (VIDEO)

Sunčano jutro nas vara, stiže naoblačenje s kišom, popodne i sneg u celoj zemlji

  • 2

Nakon natprosečno tople nedelje koja je za nama, stigla je promena vremena koja je donela sneg u celom regionu, a kako najavljuju meteorolozi neće zaobići ni našu zemlju. Sneg je u Hrvatskoj počeo da pada još sinoć, a gotovo ceo kontinentalni deo Hrvatske je osvanuo pod snegom.

Šta je najvažnija zaštita od zime - kapa, rukavice ili šal?

U Gospiću ga je napadalo 23 centimetra, u Varaždinu oko 14, a u Zagrebu 3 centimetra.

Zimski uslovi vožnje su na većini puteva u Istri, Lici, Gorskom kotaru, kao i centralnoj i severozapadnoj Hrvatskoj zbog snega. Saobraćaj je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Sneg nije zaobišao ni Republiku Srpsku. U Banjaluci od jutros pada sneg, koji je trenutno visine oko 4 centimetra. Većina seoskih naselja na području opštine Novi Grad od jutros je bez električne energije zbog snega, koji je u ovom mestu napadao preko 20 centimetara.

U Hercegovini su za sada pod snegom Nevesinje i Gacko, gde je visina snežnog pokrivača 15 centimetara.

Sneg je osvanuo i na severu Crne Gore, praćen olujnim vetrom, dok u ostalom delu pada jaka kiša.

Foto: Tanjug/AP

Sneg u Srbiji

U Srbiji se danas očekuje naoblačenje sa kišom, padom temperature i umerenim severozapadnim vetrom sa severa i zapada zemlje, koja će se tokom dana proširiti i na ostale krajeve zemlje, dok će se na jugu i istoku tokom većeg dela dana zadržati uglavnom suvo vreme uz umeren i jak južni i jugozapadni vetar.

Kasnije posle podne kiša se očekuje i u ovim predelima uz skretanje vetra na severozapadni, dok će istovremeno na severu i zapadu Srbije kiša preći u sneg.

Uveče i tokom noći sneg će padati u svim krajevima Srbije uz formiranje snežnog pokrivača.

Pogledajte sneg u Zagrebu: 

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA